İmamoğlu kendisini Cumhurbaşkanı adayı göstermek isteyen kampanyaya kızdı

İstanbul'da bazı ilçe belediye başkanlarının sosyal medya üzerinden başlattığı ve Ekrem İmamoğlu'nu Cumhurbaşkanı adayı görmek istediklerini söylediği kampanya İmamoğlu'nun kendisinden tepki gördü, 'Ruhumu okşamıyor, aksine rahatsız oldum' dedi.

Siyaset 4 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
  • 10Haber news
Fotoğraf: Anka Haber Ajansı

Daha önce 2023 Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçimleri için de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte çok kez adı anılan Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ismi bir kez daha Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile anılıyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda daha önce konuşmuş ve Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş’ı ‘forvet’e benzetip “Günü geldiğinde de arkadaşlarımızdan biri cumhurbaşkanı adayı olacak” demişti.

İlk olarak Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin’in X (eski adıyla Twitter) hesabından başlattığı ve diğer bazı CHP’li belediye başkanlarının da devam ettirdiği “cumhurbaşkanı adayı” paylaşımlarından sonra CHP’nin 2028’deki Cumhurbaşkanı adayının İmamoğlu olup olmayacağı tartışmaları bir kez daha gündeme geldi.

Alper Yeğin’in yaptığı sosyal medya paylaşımı

Düzenlenen basın toplantısında bu paylaşımlara tepki göstererek durumundan rahatsız olduğunu dile getiren İmamoğlu, konuya ilişkin şunları söyledi:

“Bu paylaşımların benim zihnimde zerre kadar bir kıymeti yoktur. Bütün belediye başkanı kardeşlerimin, özellikle bugünün sorunlarına, belde ve ilçelerdeki sorunlara odaklanmasını istiyorum. Bizim derdimiz, 4 yıl sonraki bir seçimin aktörlerini ya da adaylarını belirlemek değildir. Bugün sadece işimize odaklanacağız ve sadece işimizi düşüneceğiz, memleketin sorunlarına çözüm oluşturmak için gayret göstereceğiz. Bize yapılan müdahalelere, engellemelere karşı dayanışma içinde olacağız. Çözümler üretme konusunda büyük gayretler göstereceğiz. Konumuz budur, bunlar dışındaki konulara müdahil olmasınlar, ilgilenmesinler. Varsa bir kısım duyguları, bunları şimdilik unutsunlar. Zamanı geldiğinde her şey konuşulur, çözülür. Böyle bir gündemimiz yok. Benim ruhumu zerre kadar ilgilendiren, okşayan bir tarafı yok. Tam aksine beni rahatsız etmiştir.”

Erken seçim konuşulurken

Basın toplantısında birçok konuya dair açıklama yapan İmamoğlu, erken seçim tartışmalarına da değindi:

“Bence sesin esas çıkması gereken yer toplum. Milletin bu sesi çıkarmasından önce bu sesi bizim çıkartmamız farklı anlaşılabilir.”

En beğenilen siyasetçiler araştırması: Yavaş zirvede, Erdoğan ikinci sıradaEn beğenilen siyasetçiler araştırması: Yavaş zirvede, Erdoğan ikinci sırada

İmamoğlu, kendisini etiketleyerek Erdoğan'a saldıran İsrailli bakana sert çıktıİmamoğlu, kendisini etiketleyerek Erdoğan’a saldıran İsrailli bakana sert çıktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.