Emniyetteki krizin ardından Yerlikaya’dan Bahçeli’ye ziyaret

Ayhan Bora Kaplan suç örgütü ve Sinan Ateş cinayetine ilişkin tartışmalar sürerken İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla MHP lideri Devlet Bahçeli'yi ziyaret etti.

Siyaset 29 Mayıs 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Devlet Bahçeli ve Ali Yerlikaya

Suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan soruşturmasının iki numaralı sanığı ve gizli tanığı Serdar Sertçelik’in ev hapsindeyken yurtdışına firar ettikten sonra söylediği sözler Ankara’da deprem etkisi yaratmıştı. Sertçelik emniyetten üst düzey isimlerin kendisinden AK Partili önemli isimleri hedef göstermesini istediğini iddia etmişti. MHP lideri Devlet Bahçeli de Sertçelik’in ifadeleri üzerine Cumhur İttifakı’na kumpas kurulmaya çalışıldığını söyledi. Bahçeli’nin sert sözleri İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya da dokunuyordu. Yerlikaya olayla ilgili müfettiş görevlendirip üç polisi açığa aldı, ancak Bahçeli olayın birkaç emniyet müdürünü aştığını söyledi. Sert tartışmalar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yumuşak tonlu açıklamalarının ardından yerini yargı sürecine bıraktı.

Kaplan soruşturmasındaki şüpheli müdürler birbirlerini yalanladıKaplan soruşturmasındaki şüpheli müdürler birbirlerini yalanladı

Soruşturmada tutuklanan polis şeflerinin birbirlerini yalanlayan ifadeleri gün yüzüne çıkarken Ankara’da önemli bir görüşme oldu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi TBMM’de ziyaret etti.

Ziyaretin gerekçesi “Bakanlığının son bir yıldaki icraatları, terörle, çetelerle, organize suç örgütleriyle mücadeleleri hakkında bilgi verdi” diye açıklandı.

Yerlikaya’nın MHP liderini ziyaretinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ve bilgisiyle gerçekleştiği belirtildi.

Habertürk’ün haberinde MHP lideri Bahçeli’nin grup toplantılarında Ayhan Bora Kaplan davası ve İçişleri Bakanlığı’nda yaşananlarla ilgili bazı sorular yönelttiği hatırlatılarak görüşmede Yerlikaya’nın bu soruların yanıtlarını birinci elden Bahçeli’ye ilettiği belirtildi.

Görüşmede kara para ile mücadelede şirketlere TMSF’nin kayyum olarak atanmasına ilişkin 8. Yargı Paketi’ndeki düzenlemeyle genel olarak kayyumlar meselesi de değerlendirildi.

Ayhan Bora Kaplan'ı soruşturan polislere, 'Darbeye teşebbüs' soruşturmasıAyhan Bora Kaplan’ı soruşturan polislere, ‘Darbeye teşebbüs’ soruşturması

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.