Erdoğan yedi ilin başkanını görevden aldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan MYK toplantısından sonra yedi AK Parti il başkanını görevden aldı. Bunlar arasında CHP'nin yıllar sonra kazandığı Adıyaman da var.

Siyaset 25 Haziran 2024
AK Parti MYK toplantısı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün beş saat süren Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısına başkanlık etti. Erdoğan saat 00.40 sularında Ankara’daki parti genel merkezinden ayrıldı. “Değişim” ana gündemiyle toplanan MYK’da bazı il başkanlarının değişmesi masaya yatırıldı. 31 Mart’taki yerel seçimler sonrası teşkilatlardaki son durum ele alındı.

Seçimden sonra “Milletimizin başta değişim ve yenilenme talebi olmak üzere sandık sonuçlarıyla bize ulaştırdığı beklentinin farkındayız” diyen Erdoğan’ın AKP MYK toplantısında alınan kararla yedi ildeki il başkanlarını değiştirdiği açıklandı. Bunlar Adıyaman, Afyonkarahisar, Erzincan, Gaziantep, Kastamonu, Osmaniye ve Zonguldak’tı, il başkanlıklarına yeni atama yapıldı.

AK Parti Teşkilat Başkanlığının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada “Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensibiyle Adıyaman İl Başkanlığına Faruk Bülent Kablan, Afyonkarahisar İl Başkanlığına Turgay Şahin, Erzincan İl Başkanlığına Alpay Kabadayı, Gaziantep İl Başkanlığına Fatih Muhaddis Fedaioğlu, Kastamonu İl Başkanlığına Ahmet Sevgilioğlu, Osmaniye İl Başkanlığına Mehmet Sadi Binboğa ve Zonguldak İl Başkanlığına Mustafa Çağlayan’ın atandığı” belirtildi.

Yeni il başkanlarına görevlerinde başarı dileğinde bulunulan açıklamada eski il başkanlarına çalışmalarından dolayı teşekkür edildi.

AKP’nin kalesi olarak nitelendirilen Adıyaman’da CHP adayı Abdurrahman Tutdere 51 bin 299 oy alarak AKP’nin adayı Ziya Polat’ı geride bıraktı. CHP tam 47 yıl sonra Adıyaman Belediyesi’nin yönetimini kazandı.

Ayşe Ateş, Erdoğan ile görüşmesinin ardından aldığı ölüm tehditlerini anlattıAyşe Ateş, Erdoğan ile görüşmesinin ardından aldığı ölüm tehditlerini anlattı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.