Erdoğan Aile Şurası’nda: Evlatlarımızı sapkınların eline bırakmayacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 8. Aile Şurası'nda küresel güçler tarafından aile kurumunun hedef alındığını savundu. Erdoğan "Evlatlarımızı bu sapkınların eline bırakmayacağız" dedi.

Siyaset 27 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde “Türkiye Yüzyılı’nda Ailemiz, İstikbalimiz” temasıyla düzenlenen 8. Aile Şurası’na katıldı. Erdoğan burada aile kurumuna verdiği önemi anlatırken LGBTİ’leri de hedef aldı. Güçlü bir toplum olmanın yolunun her şeyden önce güçlü aile yapısına sahip olmaktan geçtiğini savunan Erdoğan “Meseleyi basitleştirmek ve sıradanlaştırmak yerine aile kurumunun toplum hayatımızdaki yerini iyi, doğru ve isabetli bir şekilde tayin etmeliyiz. Müslüman-Türk milletinin alameti farikası olan güçlü aile yapımızı zayıflatacak her türlü girişim karşısında teyakkuz halinde olmalıyız. Gerek devlet, gerekse şahsi olarak meseleye yaklaşımımız bu yöndedir. Bunun için tüm seçim kampanyasında da ifade ettiğim gibi Cumhur İttifakı’nda LGBT diye bir anlayış yoktur. Varsın LGBT, illet ittifakının malzemesi olsun, tepe tepe kullansınlar ama bizde yok. Niye? Çünkü bizde aile kutsal bir yapı ve bu kutlu bir yapıyı biz lekeleyemeyiz. Buna da müsaade etmeyiz, edemeyiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan küresel güçlerin cinsiyetsizleştirme politikası uyguladığını söyledi.

Modern bireyin daha yalnız ve hayatın zorlukları karşısında daha korunaksız olduğunu söyleyen Erdoğan evlenme yaşının yükselmesini de eleştirdi, boşanma oranlarındaki artışa tepki gösterdi. Öteden beri savunduğu ‘en az üç çocuk’ fikrini burada da dile getiren Erdoğan “Ortalama çocuk sayısı günden güne düşüyor. Boşuna ‘en az üç çocuk’ demiyoruz. Çünkü bu toplumun özellikle ihtiyacı var. Detayına burada giremem, ama şu anda Türkiye olarak nüfusumuzun 85 milyon olması yeterli değil. Çok daha fazla nüfusa ihtiyacımız var” diye konuştu.

Son dönemde aileyi hedef alan en büyük tehdidin cinsiyetsizleştirme politikası olduğunu söyleyen Erdoğan bunu da küresel güç odaklarının teşvik ettiğini aktardı. “Bir avuç azgın azınlığın milyarlarca insanı esir almaya çalıştığı küresel bir zorbalıkla karşı karşıyayız” diyen Erdoğan aile kurumu hedef alındığında aileyi savunanların susturulduğunu da belirtti. Erdoğan “Buradan bir kez daha ilan etmek isterim ki, Türkiye ve Türk milleti küresel cinsiyetsizleştirme dayatmalarına kesinlikle boyun eğmeyecektir. Evlatlarımızı bu sapkınların eline bırakmayacağız. Aile yapımızın dinamitlenmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

Seçim vaadi de olan Aile ve Gençlik Bankası kuruluşunu yakında gerçekleştirme müjdesi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan Meclis onayından sonra projeyi ilk etapta deprem bölgesinde hayata geçireceklerini söyledi.

7 ayda 277 kadın cinayeti: En çok ateşli silah kullanıldı7 ayda 277 kadın cinayeti: En çok ateşli silah kullanıldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.