Erdoğan ile Bahçeli bir araya geldi: Cumhur İttifakı için kritik görüşme

Siyasette yumuşama polemiği ve Sinan Ateş cinayeti davası ile gerilen Cumhur İttifakı'nda kritik gelişme... Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Bahçeli bugün bir araya geldi.

Siyaset 26 Haziran 2024
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli ile 'muhtıra' sonrası ilk kez yüz yüze görüştü.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayeti davası ve suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan dosyasının ilişkileri gerdiği Cumhur İttifakı’nda hareketli günler yaşanıyor. Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün MHP Lideri Devlet Bahçeli ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sokak ortasında öldürülen Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’le görüşmesi, bunun öncesinde Devlet Bahçeli’nin “Allah bana yeter” yüzüğüyle paylaşım yapması ve muhtıra gibi açıklaması ittifaktaki gerilimin boyutunu gözler önüne sermişti.

Erdoğan bu dönemde “siyasette yumuşama” adına CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile de CHP Genel Merkezi’nde buluşmuştu.

Bahçeli’nin Cumhur İttifakı’yla ilgili sert çıkışından sonra ayyuka çıkan “yumuşama” polemiğine MHP’li isimler de katılmıştı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı “Yumuşamadan bahsedenler Türkiye’yi parçalamaya çalışıyor” demişti.

Cumhur İttifakı’ndaki gerilimin açıklamalara da yansıdığı günlerde MHP lideri Bahçeli ile Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda görüştü.

Beştepe’deki basına kapalı görüşme, saat 16.05’te başladı. Görüşme, yaklaşık 1 saat sürdü. İki lider siyasette normalleşme sürecinin yanı sıra yeni anayasa sürecini ele aldı. Erdoğan ve Bahçeli, bu yıl dördüncü kez bir araya geldi.

Selvi: Görüşme Cumhur İttifakı’nın geleceği açısından önemli

Bugünkü Erdoğan-Bahçeli görüşmesini Hürriyet’teki köşesinde değerlendiren Abdulkadir Selvi “Cumhur İttifakı’nın geleceği açısından önemli görüşmelerden biri diyebiliriz” demişti.

Selvi şunları yazmıştı:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan yerel seçimlerden sonra yumuşama sürecini başlattı ama hiçbir zaman başka bir ittifak arayışı içinde olmadı. Hele hele Cumhur İttifakı’nı bozmak gibi bir düşüncesi yoktu. Önceki gün yapılan MYK toplantısında da “Cumhur İttifakı yoluna devam edecektir” diye bu gerçeğin altını çiziyor.

‘Yaşanan bu tartışmalardan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bahçeli bugün bir araya gelecekler. Bu görüşme Cumhur İttifakı’nın geleceği açısından önemli görüşmelerden biri diyebiliriz.”

Ak Parti, MHP ile iş birliğini 'Suç ortaklığı' olarak niteleyen Özgür Özel'e kızmışAk Parti, MHP ile iş birliğini ‘Suç ortaklığı’ olarak niteleyen Özgür Özel’e kızmış

Sinan Ateş duruşmasına günler kala AK Partili Türkeş’ten ‘MHP’ savunması: Babamın partisi ile özdeşleştirilemezSinan Ateş duruşmasına günler kala AK Partili Türkeş’ten ‘MHP’ savunması: Babamın partisi ile özdeşleştirilemez

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.