Erdoğan pankartı asılan okulun müdürü 10Haber’e konuştu: Gece yarısı gelip asmışlar

Erdoğan’ın mitinginin olduğu gün Van’da bir okula AK Parti logolu Erdoğan pankartı asıldı. Okul müdürü pankartın geceden asıldığını söyledi, kimin izin verdiği sorusuna “Bu bilgileri Milli Eğitim’den alırsınız” yanıtını verdi.

Siyaset 6 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

14 Mayıs’ta yapılacak seçimlere dokuz gün kaldı. Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Van’da miting düzenledi. Mitingden bir gece önce Mehmetçik Selen Ortaokulu’nun dördüncü katında bulunan sınıfların camından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim pankartı asıldı. Pankartta “Türkiye Yüzyılı İçin Doğru Zaman Doğru Adam” ifadeleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğrafı ve AK Parti logosu yer alıyordu.

Sabah okula gelen öğrencileri okulun duvarındaki Erdoğan pankartı karşıladı. Pankartın fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşan Eğitim-Sen Van şubesi “Van’da bugün! Mehmetçik Selen Okulu’nun duvarı. Öğrenciler okuldayken okul duvarının ve camlarının üzerinde siyasi parti logosu olan bir pankartla kapatılması suçtur. Kamuya ait hizmet binalarını ve eğitim kurumlarını siyasi partilerin propaganda merkezine dönüştürmekten vazgeçin!” ifadeleriyle olaya tepki gösterdi.

Ülkü Ocakları’nın astığı “Her oy Mehmetçiğe kurşun” pankartı kaldırılıyorÜlkü Ocakları’nın astığı “Her oy Mehmetçiğe kurşun” pankartı kaldırılıyor

10Haber’in ulaştığı Mehmetçik Selen Ortaokulu Müdürü Beşir Çalışkan olayla ilgili ilk önce “Bilgim yok” yanıtını verdi. Ardından pankartın okula nasıl asıldığı sorumuza “Gece yarısı gelip asmışlar, poster olarak şey yapılmış sonra 09.30’da parti logosu olduğu görüldü ve hemen indirdik” yanıtını verdi. Pankartı indirme kararını kimin verdiğini sormamız üzerine ise “Biz, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz, İl Milli Eğitim Müdürümüz yani sosyal medyaya yansıyınca ve logo fark edilince derhal indirdik” dedi. Pankartı asma iznini kimin verdiğine ilişkin sorumuza da “Bu bilgileri Milli Eğitim’den alırsınız. Bizim devlet memuru olarak daha fazla bilgi verme durumumuz yok” diye cevap verdi.

Bursa’da camiye asılan Erdoğan pankartı tepki çekmişti

Camiye de Erdoğan posteri asılmıştı

Bursa’daki Ahmet Dai Camisi’nin duvarına Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın posteri asılmış, İYİ Parti Bursa İl Başkanı Mehmet Hasanoğlu tepki göstermişti. Hasanoğlu, “Bu rezalet için sizin verecek bir cevabınız var mı?” sorusunu yöneltmişti.

İstanbul'un tarihi surlarındaki Erdoğan afişi indi, Kılıçdaroğlu yine geri durmadıİstanbul’un tarihi surlarındaki Erdoğan afişi indi, Kılıçdaroğlu yine geri durmadı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.