Erdoğan Seçilbank vurgunu hakkında ilk kez konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamuoyunun gündeminden düşmeyen Seçilbank vurgununa dair ilk kez konuştu. Olayın yargıda olduğunu belirten Erdoğan vatandaşları da kolay para vaadiyle, kısa zamanda yüksek kar sunan dolandırıcılara karşı uyardı.

Gündem 2 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Denizbank Teftiş Kurulu’nun dava dosyasına giren raporuna göre 8 Nisan’da Fatih Terim, Arda Turan ve Emre Belözoğlu Denizbank Genel Müdürlüğü’ne giderek Seçil Erzan hakkında şikayetçi olmuştu. Seçil Erzan ise 8 Nisan’da banka güvenlik görevlilerinin kontrolünde, annesinin Çorlu’daki evinde gözetim altındaydı. Fatih Terim, Arda Turan ve Emre Belözoğlu’nun Denizbank’ı ziyareti sonrası 9 Nisan’da Seçil Erzan banka güvenlik görevlileri eşliğinde Denizbank Genel Müdürlüğü’ne geldi. Erzan banka Genel Müdürü Hakan Ateş ve bankanın yöneticileriyle görüştü. Ardından yine güvenlik görevlileri eşliğinde Çorlu’daki evine gitti. Bankanın 10 Nisan’daki suç duyurusuyla birlikte de Seçil Erzan gözaltına alındı ve tutuklandı. Ardından başta futbolcular olmak üzere mağdur olduğunu öne sürenler İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek şikayetçi oldu.

Futbol camiasının ünlü isimlerinin de adının karıştığı Seçilbank vurgunu soruşturması ise ses getirmeye devam ediyor. Konuya dair ayrıntılı haberimizi buradan okuyabilirsiniz. 

Dubai’deki Dünya İklim Eylemi Zirvesi’ne katıldıktan sonra ülkeye dönen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da uçakta bu soru soruldu. Erdoğan konuyla ilgili ilk kez konuştu ve “Türkiye hukuk devletidir ve kim hukuksuzluk yapıyor ise cezasını çeker. Konu yargıdadır ve yargı bununla ilgili gerekli araştırmasını yapmaktadır” dedi. Vatandaşları da dolandırıcıların tuzaklarına karşı uyaran Erdoğan, devletin de bu dolandırıcıların peşinde olduğunu belirtti.

“Bu illegal fon vaatlerine, yasal olmayan yollarla elde edileceği söylenen karlara karşı halkımız çok dikkatli olmalıdır” diyen Erdoğan, yargının en ideal kararı vereceğine inandığını söyledi. Olayda adı geçen şüphelilerle ilgili araştırmaların devam ettiğini ifade eden Erdoğan, “Öyle zannediyorum ki kısa zamanda burada da inşallah neticeleri alacağız” diye konuştu.

Fatih Terim, futbolcularla Denizbank'a gidip, Genel Müdür Hakan Ateş'ten paralarının geri ödenmesini istemişFatih Terim, futbolcularla Denizbank’a gidip, Genel Müdür Hakan Ateş’ten paralarının geri ödenmesini istemiş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.