Erdoğan: Türkiye ‘teröristan’ kurulmasına izin vermeyecek

Efes tatbikatında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Türkiye terör örgütünün Suriye ve Irak kuzeyine teröristan kurulmasına izin vermeyecektir" dedi.

Siyaset 30 Mayıs 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Efes-2024 Tatbikatı’na katıldı. Burada konuşan Erdoğan terörle mücadele ve dış politikaya ilişkin mesajlar verdi, İsrail’in saldırılarına tepkisini sürdürdü.

“Efes-2024 tatbikatında hiçbir ülke hedef alınmıyor” diyen Erdoğan “Tatbikatımız barışı destekleme harekatına dayalı jenerik bir senaryoyla icra ediliyor. Efes-2024 tatbikatında envantere yeni giren yerli ve milli sistemleri kullanma fırsatı buluyoruz. 33 farklı silah, araç ve sistemin ilk denemesini yapacağız” dedi. Erdoğan savunma sanayi hakkında “Geçen yıl 185 ülkeye 230 çeşit ürün ihraç ederek 5,5 milyar dolar ihracata ulaştık, 10 milyar 240 milyon dolarlık yeni sözleşme imzaladık” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Suriye ve Irak’taki PKK varlığıyla alakalı da “Bu örgüt üzerinden ne yapılmak istendiğini, bölgemizde nasıl bir oyun oynandığını çok iyi biliyoruz. Biz bu hokkabazlıklara kanmayız, prim vermeyiz. Türkiye güney sınırlarının hemen ötesinde Suriye’nin ve Irak’ın kuzeyinde bölücü örgütün bir teröristan kurmasına asla izin vermeyecektir. Terör örgütünün, halk oylaması bahanesiyle ülkemizin ve Suriye’nin toprak bütünlüğüne yönelik mütecaviz eylemlerini yakından takip ediyoruz.  Oldubittiler karşısında daha evvel ne yapılması gerekiyorsa yaptık, aynı durumla karşılaşmamız halinde harekete geçmekten çekinmeyiz. Söz konusu ülkemizin toprak bütünlüğü ve milletimizin güvenliği olunca kimseyi dinlemeyiz, hiçbir tehdide boyun eğmeyiz” dedi.

Erdoğan: Daha fazla devam edemeyiz, yeni anayasa milli bir ödevErdoğan: Daha fazla devam edemeyiz, yeni anayasa milli bir ödev

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.