Erdoğan’ın yerel seçim ‘başlığına’ İmamoğlu’ndan taklit iması

Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin grup toplantısında yerel seçimlerdeki hedefini açıkladı, “Bugün bir başlık atıyorum, yeniden İstanbul” dedi. İBB Başkanı İmamoğlu ise "Biz o başlığı 2019'da attık. Kendisi beş yıl geriden geliyor" yorumunu yaptı.

Siyaset 29 Kasım 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Meclis Grup Toplantısı’nda yerel seçimlere ilişkin mesajlar verdi. Erdoğan “Rakiplerimizin karşımızdakiler değil onları kontrol edenler olduğunu unutmayacağız. Bugün bir başlık atıyorum, yeniden İstanbul…” dedi. Erdoğan’ın konuşması “İstanbul bizimdir, bizim kalacak” sloganlarıyla kesilirken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu sonraki saatlerde Erdoğan’ın attığı başlık için “o başlık 2019’da atıldı” cevabı verdi.

Muhalefete yüklenen Erdoğan “Muhalefetin gündeminde ayak oyunları, skandallar var. Muhalefette yaşanan gelişmeleri üzülerek seyrediyoruz. Ne Türk siyaseti ne Türk demokrasisi böyle bir manzarayı hak etmiyor. Vatandaş, bırakın bunlara oy vermeyi, adlarını duymak dahi istemiyor. Seçim sonuçları açılandıktan sonra biraz umutlanmıştım, belki hatalarını anlarlar diye ümit etmiştim. Batı cephesinde değişen bir şey olmadı. 14-28 Mayıs seçimlerinde ağır yenilginin tüm faturasını Cumhurbaşkanı adaylarına kestiler, aynı tas, aynı hamam. Programımız işliyor. Cumhur İttifakı olarak en güçlü şekilde yolumuza devam edeceğiz. MHP ile görüşmelerimiz karşılıklı anlayış temelinde ilerliyor. Cumhur İttifakı’nın 31 Mart seçimlerinden de alnının akıyla çıkacağına inanıyorum” diye konuştu.

Erdoğan 25 Kasım mesajında İstanbul Sözleşmesi'ne vurduErdoğan 25 Kasım mesajında İstanbul Sözleşmesi’ne vurdu

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in ünlü soprano Pervin Chakar’ı dinlemeye gitmesine ve dinletinin ardından elini öpmesine göndermede bulunarak, “Bölücü örgüte sempatiyle bakanlarla opera dinlemeyi, kahvaltı yapmayı, seçim ittifakı kurmayı marifet saydılar. Şimdi de el etek öptükleri için onur duyduklarını söylüyorlar. Biz şehit analarıyla, Diyarbakır anneleriyle, darbecilere meydan okuyan yiğit kadınlarımızla yol arkadaşlığı yapacağız” dedi.

LGBTİ’leri hedef aldı

Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesini eleştirenleri hedef alan Erdoğan, “İstanbul Sözleşmesi’nden ülkemizin çekilmesine dair marjinal çevrelerin yürüttüğü kampanyaların temeli yoktur. Şiddet meselesini bu sözleşmesi ile irtibatlandıranların amacı kadına yönelik şiddet değil. Bunlar kadına şiddetten rahatsız olsalardı bölücü terör örgütünün kuyruğuna takılmazlardı. Bunların kadın haklarıyla ilgili derdi olsaydı, bölücü alçakların katlettiği kadınlarımızın hatırlarına sahip çıkarlardı. İstanbul Sözleşmesi’ni dillerine dolayanların, aile kurumunu güçlendiren adımlarımızdan rahatsız olmaları tesadüf değil. Sapkın ve sapık akımların en büyük destekçisi olan bu kesimlerin hedefi, toplumsal yapımızı çökertmektir. Sapkın ve sapık LGBT akımlar karşısında tek dik duran Cumhur İttifakı’dır, AK Parti’dir” diye konuştu.

Netanyahu’ya ‘Gazze kasabı’ dedi

Gazze’deki savaş da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın haftalık grup toplantılarının önemli bir başlığı olmaya devam ediyor. Erdoğan bugün yaptığı konuşmada İsrail yönetimini hedef aldı ve Binyamin Netanyahu’nun hukuk önünde hesap vermesi için tüm yolları deneyeceklerini söyledi. Erdoğan Netanyahu için ‘Gazze kasabı’ ifadesini de kullandı. Cumhurbaşkanı, “yüzde 70’den fazlası kadın ve çocuk” 16 bin Gazzelinin öldürüldüğünü söyledi.

Gazze’deki binaların üçte ikisinin yıkıldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları kaydetti:

“Gazze’deki sağlık ve eğitim altyapısı tamamen çökmüş durumda. Gazze’de son asrın en büyük mezalimlerinden birini yapan Netanyahu adını tarihe şimdiden ‘Gazze kasabı’ olarak yazdırmıştır. Bu kara leke sadece Netanyahu’nun değil, ona koşulsuz destek veren herkesin alnına yapışmıştır. Bu utanç lekesi hiçbir zaman temizlenmeyecektir. Gazze’de işlenen insanlık ve savaş suçlarını da, bir ikisi hariç, batılı ülkelerin tepkisizliğini de asla unutmayacağız. İsrail yönetiminin insanlık vicdanı yanında uluslararası hukuk önünde de hesap vermesi için mevcut tüm yolları deneyeceğiz.”

Dış politikada “dostların sayısını artırma, hasımların sayısını azaltma” stratejisi yürüttüklerini dile getiren Erdoğan, Aralık ayında Yunanistan’a yapılacak ziyaret konusunda da ılımlı mesajlar verdi, “Aşılamayacak bir sorunumuz yok” dedi.

İmamoğlu’ndan yanıt: O başlık 2019’da atıldı

Beyoğlu’nda Zafer Toprak Kütüphanesi Cumhuriyet Tarihi Araştırma Merkezi tanıtım toplantısına katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, Erdoğan’ın “Yeniden İstanbul” sözlerine yanıt verdi.

Erdoğan’ın açıklamasının sorulması üzerine İmamoğlu “5 yıl geriden geliyor. O yeniden İstanbul, İstanbul’un yenilenmesi, güçlenmesi, iyileşmesi, güzelleşmesi başlığı 2019’un 31 Mart’ında atıldı. O yolculuk devam ediyor, bizi izlemeye devam etsinler” yanıtı verdi.

YRP’den Ak Parti’ye soğuk duş

Tam da Erdoğan ile İmamoğlu arasındaki İstanbul polemiğinin başladığı sırada dikkat çeken bir açıklama da Cumhur İttifakı bünyesine Mayıs seçimleri öncesi son düzlükte katılan Yeniden Refah Partisi’nden (YRP) geldi.

YRP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz “yerel seçimlerde Ak Parti ile birlikte girmeyeceğiz” dedi

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz, Elips Tv’de katıldığı programda şunları söyledi:

“Biz kazanan tarafta olmak istiyoruz. AK Parti 2019 yerel seçimlerinde İstanbul ve Ankara’yı kaybetti. AK Parti kaybettiğine göre, bu seçimde de Yeniden Refah Partisi kazanacağına göre, gelsinler Yeniden Refah Partisi adaylarını desteklesinler. Biz neden kaybedenin yanında olalım ki?”

Uçaktaki gazetecilerin aklına Erdoğan'a 50+1'i ve Bahçeli'yi sormak gelmediUçaktaki gazetecilerin aklına Erdoğan’a 50+1’i ve Bahçeli’yi sormak gelmedi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.