Erdoğan: Anayasa Mahkemesi’nin de Danıştay’ın da kararları rahatsız edici

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan FETÖ'den ihraç edilen hakim ve savcıların Danıştay tarafından görevlerine iade edilmesine "Danıştay'ın aldığı bu karara sessiz kalmamız mümkün değil” diye tepki gösterdi. Erdoğan AYM'nin BTK kararından da memnun değil.

Siyaset 15 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır ziyaretlerinin ardından Türkiye’ye dönüşte uçakta gazetecilerin sorularını cevapladı.

FETÖ’yle irtibatlı olduğu gerekçesiyle 450 hakim ve savcı ihraç edilmiş, Danıştay 5. Dairesi bu 450 hakim ve savcıyı göreve iade etmişti. Danıştay HSK’nın itirazını da değerlendirmeye almamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tepki yaratan bu olayla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“FETÖ denen bu şer şebekesinin, terör yapılanmasının belini kırdık. FETÖ bataklığını kuruttuk ancak sinekleri temizleme işimiz daha devam ediyor. Biz FETÖ’nün iç yüzünü anlatmaya, onlarla her alanda mücadele etmeye devam edeceğiz. Mücadelemiz bitmiş değil. Son kukla da Türkiye’ye zarar veremez hale getirilene kadar devam edeceğiz. Yüzlerindeki değişik maskeleri yırtıp atıyoruz ve bunlar böylece meydana çıkıyor. Her kılığa giren bu iradesiz şarlatanların ensesinde olacağız.”

‘Danıştay’ın aldığı bu karara sessiz kalmamız mümkün değil’

Erdoğan Danıştay’ın aldığı karar için de şöyle dedi:

“Danıştay’ın bu kararına da sessiz kalmamız mümkün değil. Nasıl ki Anayasa Mahkemesi’nin aldığı bazı garip kararlarda Cumhur İttifakı olarak tepkisiz kalmıyorsak, bunda da sessiz kalamayız. Anayasa Mahkemesi’nin almış olduğu bu kararları hazmedemiyorum. Danıştay zaman zaman yapıyor, bu tür kararlarla bizi rahatsız ediyor ama Anayasa Mahkemesi’nin sık sık bu tür kararları alması bizi ciddi manada rahatsız ediyor. Mesela Anayasa Mahkemesi bir de BTK’yla ilgili bir karar almış. Hani bunun neresinden gireceksin? Nasıl böyle bir karar alınır? Biz de bu işin üzerine üzerine gidiyoruz, gideceğiz. Danıştay’da da bu işin yine aynı şekilde takipçisi olacağız.”

Anayasa Mahkemesi, ocak ayında Bilişim Teknolojileri Kurumu BTK’nın idari kararla internet sitelerine erişim engeli getirmesine izin veren yasa maddesini iptal etmişti.

Yargıda bu kez FETÖ krizi: 450 hakim-savcı göreve iade edilmiş, HSK itiraz ediyor, Danıştay oralı değilYargıda bu kez FETÖ krizi: 450 hakim-savcı göreve iade edilmiş, HSK itiraz ediyor, Danıştay oralı değil

Seçim mitingleri hız kesmedi: Tek gündemleri CHP’yi ele geçirmek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır dönüşü hız kesmeden seçim mitinglerine devam etti. Partisinin Samsun Cumhuriyet Meydanı’ndaki mitinginde konuşan Erdoğan’ın gündeminde art arda yaşanan facialar ve CHP’deki aday belirleme krizi vardı.

Erdoğan peş peşe yaşanan facialar için “9-10 milyon metreküp toprak kaydı. Bu afette 9 işçimizin toprak altında kaldığı tespit edildi. Bakanlıklarımızdan, kurumlarımızdan, belediyelerimizden, ordumuzdan, sivil toplum kuruluşlarımızdan binlerce kişi bölgedeki arama-kurtarma çalışmalarımıza destek veriyor. İhtiyaç duyulan her türlü araç gereç de gönderiliyor. Toprak altından güzel haberler almayı ümit ediyoruz. Maalesef bu sabah da Marmara’da bir kargo gemisi battı. Dalgaların boyunun 3 metreye ulaştığı zorlu hava şartlarına rağmen bir an önce kardeşlerimizi kurtarmak için çalışmalarımız devam ediyor. Bir kez daha Erzincan’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum” dedi.

Erdoğan, Samsun’da İstanbul’u konuştu

Sözlerinin devamında CHP’ye yüklenen Erdoğan, “Bizde millete tepeden bakmak, dayatmada bulunmak asla yoktur. İşte sizler de takip ediyorsunuz. Tek parti dönemi alışkanlığıyla milleti tıpış tıpış gidip oy verecek olarak gören CHP zihniyeti aynı kafayla yoluna devam ediyor. Benim milletim bunu diyenlere sandıkta dirsek gösterir. Kendi aralarında öyle bir çıkar tartışmasına tutuştular ki Dünya’da kıyamet kopsa umurlarında değil. Geleceğe dair ne planları ne de projeleri var. Hepsinin tek gündemi seçim sonrası CHP’si. Bu uğurda birbirlerine çelme takılmaktan, kuyusunu kazmaktan dahi çekinmiyorlar. Dün yoldaşlık ettiklerini bugün arkalarından hançerliyorlar. Böyle bir zihniyetin şehirlerimize hizmet etmek, yatırım yapmak gibi bir gayesi olabilir mi? Türkiye 5 yıllık CHP zihniyeti döneminin ağır faturasını uzun yıllar ödemek zorunda kaldı. İstanbul’a başkan seçildiğimizde karşılaştığımız manzaraları anlatmaya gün yetmez. Zaten şu anda da çoğunuz İstanbul’un ne halde olduğunu çok iyi bilirsiniz. CHP zihniyetinin ideolojik istismarı sebebiyle kimi şehirlerimizin içler acısı durumu ortadadır. Sadece bir dönem bile buna maruz kalan şehirlerimiz bırakın hizmeti, mevcut halinin gerisine düştü” diye konuştu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.