Erdoğan’ın bir günü | Kılıçdaroğlu’nun vaadini müjde olarak verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun 3 gün önce açıkladığı vaadi memura kendi müjdesi olarak verdi; seçimden memur maaşlarını asgari ücretin 2.5 katına çıkaracaklarını ve en düşük memur maaşının 22 bin lirayı bulacağını söyledi.

Siyaset 12 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Seçime kısa süre kala cumhurbaşkanı adaylarının tempoları da hızlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter’dan yaptığı bir açıklamayla Kürt seçmenlere seslendi ve “Analar ağlamasın, yüreklere ateş düşmesin diye çok ciddi çabalar harcadık” dedi. Erdoğan, “Her kim terör tehdidi altındaki eski Türkiye’yi hortlatmaya çalışırsa, karşısında bizi bulacaktır. Her kim gariban Kürt çocuklarının eline silah verip askere, polise, insanımıza kurşun sıktırmaya kalkarsa, karşısında bizi bulacaktır” ifadelerine yer verdi. Kimsenin Kürtleri tehdit edemeyeceğini ve silah zoruyla iradesine ipotek koyamayacağını söyleyen Erdoğan, “Türkiye Yüzyılı’nı Kürt kardeşlerimizin de desteğiyle hep beraber inşa edeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HAK-İŞ Konfederasyonu 15. Olağan Genel Kurulu’nda konuştu.

‘En düşük memur maaşı 22 bin TL’yi bulacak’

Hacı Bayram Veli Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen HAK-İŞ Genel Kurulu’na katılan ve burada açıklamalarda bulunan Erdoğan, geçmişte yaptıkları çalışmalardan bahsetti ve memur maaşlarının da düzenleneceğini belirtti. Ocak ayında yüzde 30 zam yaptıklarını söyleyen Erdoğan, Temmuz ayında bir adım daha atacaklarını belirtti ve “En düşük memur maaşını en düşük kamu maaşından aşağı kalmayacak şekilde artıracağız. En düşük memur maaşı da 22 bin lirayı bulacak. Memur maaşlarındaki bu artışlar otomatik olarak emeklilere de yansıyacak” diye konuştu.

Bu vaat, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından 3 gün önce sosyal medyada ilan edilmişti. Tam bir hafta önce sosyal medya hesabından “memurlar” notuyla bir video paylaşan Kılıçdaroğlu, memur maaşlarının 2018’de asgari ücretin 2.5 katıyken şu anda bu oranın 1.4’e kadar gerilediğini söylemiş, seçilirse bu oranı tekrar 2.5’a çekeceğini ilan etmişti. İşte o paylaşım:

HAK-İŞ Konfederasyonu 15. Olağan Genel Kurulu’na bazı vatandaşlar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın posteri ile katıldı.

‘Tüm teröristler Bay Kemal’le el ele’

Daha sonra Ankara Pursaklar’da konuşan Erdoğan, muhalefete yüklendi ve “Bay Bay Kemal şunu bilesin ki; yanına kimi alırsan ve kiminle yol yürürsen yürü bu ülkeyi böldürtmeyeceğiz” dedi. Kira artışlarına ilişkin de konuşan Erdoğan, çözüm için daha fazla ev yapacaklarını söyledi. Kılıçdaroğlu’nun gücünü teröristlerden aldığını savunan Erdoğan, “Tüm teröristlerle Bay Bay Kemal el ele. Omuz omuza… Gücünü onlardan alıyor. Bu ülkeyi biz böldürtmeyeceğiz. Bu ülkeyi teröristlerle el ele dolaşanlara kaptırmayacağız” diye konuştu.

Pursaklar mitinginde konuşan Erdoğan, muhalefete ‘terör’ üzerinden yüklendi.

‘Biz yola diğerleriyle devam ediyoruz’

Buradaki mitingin ardından Mamak – Altındağ’da halka seslenen Erdoğan, Memleket Partisi lideri ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin adaylıktan çekilmesine dair de konuştu. Erdoğan, İnce’nin neden adaylıktan çekildiğini anlamadığını ve üzüldüğünü söyleyerek “Keşke bu yarış sonuna kadar devam etseydi. Biz yola diğerleriyle devam ediyoruz” dedi.

İnce çekildi: Kılıçdaroğlu ‘Ruslar'ı, Erdoğan ise Kılıçdaroğlu’nu suçladıİnce çekildi: Kılıçdaroğlu ‘Ruslar’ı, Erdoğan ise Kılıçdaroğlu’nu suçladı

Erdoğan Altındağ mitinginde İnce’nin adaylıktan çekilmesine üzüldüğünü söyledi.

Erdoğan buradaki konuşmasında 15 Temmuz darbe girişimini işaret ederek “Biz 15 Temmuz’da Atatürk Havalimanı’na indiğimizde savaş uçakları üzerimizden geçiyordu. Ama öldürmeyen Allah öldürmez. Dik durduk, dikleşmedik. Yola da böyle devam ettik” dedi. Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a da ağır ifadeler sarf eden Erdoğan, “Kimdir bu Selo? Bu Selo Diyarbakır’da 51 Kürt kardeşimizin ölümüne neden olan haindir. Ve 51 Kürt kardeşimizi öldüren bu Selo, şimdi Kılıçdaroğlu ve diğerleri bunu kurtarmak için can hıraş çalışıyorlar. Başaramayacaksınız. Allah’ın izniyle yine biz geliyoruz” diye konuştu.

Erdoğan’ın dili ona kaybettiriyor olabilirErdoğan’ın dili ona kaybettiriyor olabilir

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.