Erdoğan’ın ikinci tur stratejisi: Deprem ve depremzedeler

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim stratejisini anlattı. Erdoğan’ın öncelik vereceği konular arasında deprem bölgesi ve depremzedeler olacak. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin otellerde misafir ettiği depremzedeleri çıkarmaya çalıştığı iddiasını da gündemine alan Erdoğan, CHP’ye sert sözlerle yüklendi.

Siyaset 18 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Türkiye, Cumhurbaşkanı seçimi için 28 Mayıs’ta bir kez daha sandığa gidecek. İlk turu önde kapatan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bu süreçte öncelikle televizyon programlarına ağırlık verecek. Seçimden önceki hafta sonu ise deprem bölgesine bir dizi ziyaret gerçekleştirmesi beklenen Erdoğan’ın, ayrıca oy oranının yüksek olduğu bazı illerde de yeniden sahaya inerek miting yapması planlanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MYK üyelerini de görevlendirdi. Ak Parti teşkilatlarına “Asla rehavete kapılmayın” uyarısı yaptı. Oy oranı yüksek olan Ankara, İstanbul, İzmir gibi illerde MYK üyeleri şehir buluşmaları gerçekleştirecek, Erdoğan için destek istenecek.

İkinci tura kadar söylemlerde “istikrar” ve “bütünlük” vurgusu yapacak olan Erdoğan, Meclis’te Cumhur İttifakı’nın çoğunluğu alması halinde yeni dönemde sistemin tıkanmaması gerektiğini anlatacak.

Erdoğan’ın gündeminde depremzedeler var

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde dün düzenlenen toplantıda, partisinin il başkanları, milletvekilleri, belediye başkanları ve milletvekili adaylarına hitap etti. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından otele yerleştirilen depremzedelerin, seçimlerden hemen sonra bulundukları otelden çıkarılma girişiminde bulunulduğu yönündeki iddialar Erdoğan’ın da gündemindeydi. Erdoğan, “CHP’li belediyeler yarımları kesmekten, otellerde depremzedeleri kapı dışarı etmek kadar her türlü rezilliği sergiliyorlar. Biz sosyal medya mecralarını çoğu zaman bataklık olarak gördük. Biz koalisyon masasının terör örgütleriyle onlara sırtını dayayan yapılarla iltisakını biliyor ve tasvip etmiyorduk. Meğer bunların insanlıkla irtibatları da kopmuş” dedi.

Çelik de Tekirdağ Belediyesi’ne yüklendi

Ak Parti’nin ikinci turdaki ana argümanlarından birisi depremzedeler olacağı için bu konuyla ilgili Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik de Tekirdağ Belediyesine yüklendi. Çelik, “Depremzede vatandaşlarımıza dönük hiçbir saygısızlığa ve CHP zihniyetinin partizanca ayrımcılığına müsaade etmeyeceğiz. Saygısızlık yapanların ve partizanca davrananların karşısında bütün Türkiye vardır. Deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza saygısızlık edenler herkesten önce karşılarında bizi bulacaklar” ifadelerini kullandı.

Seyit Torun’dan açıklama

Bu iddiaların gündeme gelmesinden sonra İçişleri Bakanlığı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi hakkında soruşturma başlattı. Soruşturma sonrası CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun basın açıklaması yaptı. Seyit Torun, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz, 569 depremzedemizi 8 Şubat’tan bu yana misafir ederek, ihtiyaçlarını karşılıyor. Otel anlaşması sona erince, süre uzatımı yapılarak hizmetin devamı sağlanıyor. Buradan belediyemize saldırıp soruşturma açmak algı operasyonudur. Prim vermeyiz. Tekirdağ’da AFAD’ın ve Valiliğin vermediği hizmeti veren, depremzedelerimizi açta açıkta bırakmayan belediyemizi yalanlarla karalamak vicdansızlıktır. Depremde vatandaşlarımızı enkaz altında çaresiz bırakan, afet yerinde çadır satan iktidarın, algı oyunlarıyla milletimizi kandırmasına izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

Erdoğan'dan ikinci tur mesajları: Deprem bölgesine gideceğimErdoğan’dan ikinci tur mesajları: Deprem bölgesine gideceğim

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.