Erdoğan’ın ‘kaç metro yaptı’ sözüne İmamoğlu’ndan yanıt: Gelsin gezdirelim

Cumhurbaşkanı İstanbul’daki mitingde ‘İBB kaç metro yaptı?’ diye sormuştu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise 65 kilometre metro yaptıklarını söyledi: Umarım bir gün vatandaşın arasına karışır da o metroya biner.

Siyaset 12 Mart 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) 2024 Kamu Yatırım Programı’na alınmayan “Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı”nı kendi öz kaynaklarıyla hayata geçirecek sözleşmeyi yüklenici firma ile imzaladı ve bunu törenle duyurdu.

Törende gazetecilerin sorularını yanıtlayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gündeminde ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iki gün önce İstanbul’da yaptığı mitingde kendisine yönelttiği eleştiriler vardı.

İmamoğlu “Cumhurbaşkanı ‘Tam yol ileri’ sloganınızı dile getirdi ve ‘Yolu açık olsun’ dedi sizin için. Nasıl cevap verirsiniz?” sorusuna “Duyunca birkaç kez izledim açıkçası. Yani söylemiştim ya ‘Sayın Cumhurbaşkanı da bir gün bana oy verecek.’ Dinleyince de direkt o geldi aklıma. Yani ‘Tam yol ileri, yolu açık olsun’ cümlesi oy vereceğin bir insana söylenir. Muhtemelen gönlünden geçen şey. Yani oyun kimin hakkı olduğu noktasında bu duygu dile getirilir diye düşünüyorum. Kendisine teşekkür ederim. Yolumuz açıktır. Merak etmesin. İstanbul için çok başarılı bir beş yılı daha İstanbul’umuza yaşatacağız. Bana verdiği duygu bu. Yolu açık olsun” dedi.

‘65 kilometreyi görmüyor’

İmamoğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “İstanbul’da beş yıl bitti. İBB kaç metro yaptı? Bizim yaptıklarımıza sahip çıkıyor” açıklamasıyla ilgili soruyu da “Bir imza bile atmaktan imtina ediyorsanız bir insanın yapmış olduğu 65 kilometreyi görme şansınız yok. Bu demek oluyor ki İstanbul’dan çok uzak. Umarım bir gün vatandaşın arasına karışır da o metroya binme şansı olur. Bekleriz. Gezdirebilir, bindirebilir, dolaştırabiliriz” cevabını verdi.

Gazeteciler İmamoğlu’na rakibi Murat Kurum’un kendisiyle ilgili sarf ettiği “Yarı zamanlı belediye başkanı” tabiri ve “Otobüs durakları, metrobüs duraklarıyla ilgili o görüntüleri ben görsem istifa ederdim” açıklaması hakkındaki görüşlerini de sordu.

Kurum’a ‘dil sürçmesi’ tepkisi

İmamoğlu şunları söyledi: “Kendisinin istifa edeceği, hayatına dair çok şey var. Ama ben, milletten özür dileyene kadar, bu seviye düşüklüğü gösteren sözlerini asla muhatap almayacağım. Kent Lokantası ve süt dağıtımıyla dalga geçen bir insanın önce ağzı dolu dolu bir şekilde bu milletten özür dilemesi lazım. Dil sürçmesi falan…Dil sürçmesi ile dört cümle kurulmaz. Dil, bir kelimeyle sürçebilir. O normal. Ama dil sürçmesi değil. Önce milletten özür dileyecek, ondan sonra belki muhatap alabilirim kendisini.”

Otobüs kumpasına ‘aklı kıt’ arkadaşlar yanıtı

Sosyal medyada paylaşılan Başakşehir’de bir belediye otobüsünün bozulmuş gibi gösterilerek yapılan çekim hatırlatılınca da İmamoğlu şunları söyledi:

“Yine bir otobüsün bozukluğuyla ilgili çekim yapan aklı kıt arkadaşlar… Bu aklı kıt arkadaşlara ‘ajans’ denir mi bilmiyorum, ama daha da aklı kıt arkadaşlar, bu ajansla çalışan kim varsa, adı neyse, parti, yönetici, o, bu, şu beni çok ilgilendirmiyor. Gerçekten sıradan bir durum. Ahlak dışı bir durum. Ama milletimiz görüyor yani. Ramazan’ın ilk gününde, Yaradan, onlara akıl versin. Allah, onları ıslah etsin. Allah, herkese doğru yolu göstersin, doğru yoldan ayırmasın. Milletimize de huzurlu bir Ramazan ayı diliyorum.”

Erdoğan'dan Özel ve İmamoğlu'na iki yeni lakap: Mazlum ve küçük enişteErdoğan’dan Özel ve İmamoğlu’na iki yeni lakap: Mazlum ve küçük enişte

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.