Erdoğan’ın mitingine cemaat toplamayı reddeden imamın başına gelmeyen kalmamış

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İzmir mitingine cemaat toplamayı reddeden imam Kılıç, hakkında soruşturma başlatıldığını söyledi. Çok yalnız olduğunu ancak boyun eğmeyeceğini ifade eden Kılıç, sendikasının da istifa etmesini istediğini aktardı ve Türkiye Barolar Birliği'ne seslendi.

Siyaset 6 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

İzmir’de görevli imam Yusuf Kılıç, AK Parti Buca İlçe Başkanlığı’ndan arandığını ve kendisinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Nisan’daki İzmir mitingine cemaat toplamasının talep edildiğini açıkladı. Kılıç ise bu talebi reddetti ve “Ben, bir cami imamıyım. Evet, bu ülkede demokrasi şöleni olabilir. Ama burada ben taraf değilim… Cemaatimden bir kısmını mitinglere götürürsem ben, bu caminin ilkesine, amacına karşı düşmüş olurum. Bu da benim için ve toplum için çok büyük bir sıkıntı” dedi. Ancak Kılıç’ın bu karşı çıkışı onu soruşturmayla karşı karşıya bıraktı.

Anka’nın haberine göre; dün konuyla ilgili yeni bir gelişmeyi aktaran Kılıç, hakkında soruşturma açıldığını söyledi ve ciddi tehditlerle karşı karşıya kaldığını aktardı. Ayrıca Kendisini tehdit edenler hakkında 3 Mayıs 2023 tarihinde İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduğunu duyurdu.

“26 Nisan’da, AK Parti teşkilatından olduğunu iddia eden bir şahıs, beni arayıp, mitinglerine cemaat götürmemi istedi. Ben bunu reddedince, tehditvari bir şekilde, ‘Evet mi, hayır mı diyorsun’ diye telefon yüzüme kapatıldı. Ben, bunu kabul etmiyorum, asla kabul etmiyorum. O cübbeyi, insanların çıkarları için giymedim. İnsanların insanlara kul olmamaları için o cübbeyi giydim” diyen Kılıç, hiçbir partiye boyun eğmeyeceğini belirtti. Soruşturmanın irade beyanında bulunduğu için açıldığını ifade eden Kılıç, suçlu olanın kendisi değil hukuksuzca onu arayan kişi olduğunu söyledi.

Kimsenin kendisine sahip çıkmadığını ve savcılığa gittiğini belirten Kılıç, tehditlerin ciddi olduğunu, bunlara boyun eğmemek için de elinden geleni yaptığını aktardı. “Cemaatten, geri adım atmamı ve bu olayı yalanlamamı istiyorlar. Yalan söyleyemeyeceğim. Ben, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, hiçbir şekilde kirlilik ya da yanlışlık yapmayan bir imamım. Vatanını en çok seven, görevini layıkıyla yerine getiren kişidir. Konu sadece bu. Onurumu korumak için böyle bir teklifi reddettim” dedi.

“Ya yalnız kalacağım ya güçlünün haklı olduğu bir yer olacak ya da haklının güçlü olduğu bir yer olacak” diyen imam Kılıç, bunları haklı olduğu için dile getirdiğini söyledi ve sendikasının dahi yanında yer almadığını anlattı. Yalnız olduğunu vurgulayan Kılıç, sendikanın istifa etmesini istediğini belirterek Türkiye Barolar Birliği’ne seslendi: Çok ciddi bir hukuksuzluk var, yalnızım. Lütfen buna ses verin.

Erdoğan mitingi için cemaati toplamayı reddeden imam: Lütfen camime ve bana dokunmayınErdoğan mitingi için cemaati toplamayı reddeden imam: Lütfen camime ve bana dokunmayın

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.