Akşener Altılı Masa için Trabzon’da içini döktü

İYİ Parti lideri Akşener Trabzon'da Altılı Masa ile ilgili konuştu ve ayrıldıktan sonra yeniden masaya döndüğü için özür diledi. Akşener "Şimdiki aklım olsam katiyen yapmazdım" dedi.

Siyaset 9 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Yerel seçimlere kısa süre kala İYİ Parti ve CHP’nin yol haritası  belli oldu. İYİ Parti GİK toplantısında CHP’nin işbirliği teklifini reddetti ve bunu kamuoyunda duyurdu. Bu kararla büyükşehirler için konuşulan işbirliğine de kapı kapandı. Altılı Masa’dan sert sözlerle kalkıp sonra yeniden dönen İYİ Parti lideri Meral Akşener genel seçimlerdeki yenilginin ardından yaptığı açıklamalarla sık sık siyaset arenasını ısıtıyor. Akşener Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı çıktığını ama bu konuda kimseyi ikna edemediğini anlatıyor.

İyi Parti seçimde CHP ile işbirliğine hayır dediİyi Parti seçimde CHP ile işbirliğine hayır dedi

Trabzon’da partililerle buluşan Akşener bir mahalle kahvesinde Altılı Masa ile ilgili yeniden konuştu. Kahvehanede birinin “Keşke o masadan kalktığınız zaman geri dönmeseydiniz” sözüne yanıt veren Akşener şimdiki aklı olsa dönmeyeceğini söyledi.

“O masadan kalktınız takdir ettik sizi ama keşke geri dönmeseydiniz” sözü üzerine daha detaylı konuşan Akşener seçimi kazanmayı çok istediğini ve Meral Akşener olarak hiçbir şey talep etmediğini söyledi. Akşener “Partimiz var bizim, ben niye Cumhurbaşkanı adayı olmayayım ki. Yani arıza çıkarmamak için her şeyden vazgeçtim. Ama siz iki insanı istediniz. Ben de bunlara gayret ettim. Mesele ben değilim sizsiniz. Siz bana söylediniz. Kabul görmedi. Ondan sonraki fasıl öyle oldu. Özür dilerim” dedi.

Altılı Masa’dan kalkma sürecini hatırlatan Akşener “Altı kişi oturuyoruz. O gün adayın hangi yöntemle seçileceğini konuşmak üzere oturmuşuz. Bir baktım aday ismi konuşuluyor. İtiraz ettim. Dedim ki biz adayın seçilme yöntemini konuşacağız. Kimseyi incitmek istemiyorum. Beş arkadaşımız Kemal Bey’i söyledi. Bende sizin istediğiniz iki kişiyi söyledim. Dedim ki ‘tamam Kemal Bey de aday olsun. Başkaları varsa onlar da olsun’. Bu iki arkadaşımızın da ismi olsun. Araştırma yaptıralım. Araştırmada ne çıkıyorsa uyalım. Her siyasi parti kendi yapsın araştırmayı, ortalaması neyse arkasında duralım ve itiraz etmeyelim” diyerek krizin başlangıç safhasını özetledi.

Akşener olayın devamını şöyle anlattı:

“Bana orada ‘siz istemiyorsanız biz beş kişi olarak imzalayalım siz gidebilirsiniz’ dendi. O zaman hem Ali Babacan, hem Davutoğlu ‘yok yok’ dedi. Sonrasında konuyu partideki arkadaşlarımla konuşmak için geri döndüm. Benim her şeyim açıktır. Zaten gizli iş yapamıyorum. Arkadaşlarım ‘bana ‘oturma bir daha’ dedi. İki ayrı yazı hazırladık. Kalktık o konuşmayı yaptık.”

Masadan kalktıktan sonra İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın gece saat 02.15’te evine geldiğini anlatan Akşener ikisine de “Aday olabilir misiniz?” diye sorduğunu söyledi. Akşener’in aktarımına göre iki isim de teklife olumsuz yanıt verdi ve cumhurbaşkanı yardımcılığı teklifi de bu konuşmadan sonra gündeme geldi:

“O iki belediye başkanı arkadaşa ’Kemal beyin bilgisi var mı?’ dedim. ’Var’ dediler. Partideki arkadaşlarım üç kişi hariç ’Otur, tekrar dön’ dedi.”

Mutabakat yazısını iki belediye başkanı ve Kılıçdaroğlu ile birlikte imzalayacaklarını zannettiğini de söyleyen Akşener, biri Ali Babacan olmak üzere iki liderin haberinin olmadığı için buna itiraz ettiğini anlattı. Masadaki herkesin bundan haberi olduğunu sandığını söyleyen Akşener sözlerini şöyle noktaladı:

“Burada bana ’Aklın yeni mi başına geldi’ diyebilirsin. Sorguladığım yer burası. Dürüstçe durumu anlattım.”

İmamoğlu Akşener’in sözü için konuştu: Hiç üstüme alınmadımİmamoğlu Akşener’in sözü için konuştu: Hiç üstüme alınmadım

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.