İYİ Parti el yükseltti: Altılı Masa’nın seçimi kaybetmesine ‘Allah memleketi korumuş’ yorumu

İYİ Parti Ankara Milletvekili Beker, Altılı Masa'nın seçimi kaybetmesini 'Allah memleketi korumuş' diyerek yorumladı. Beker bu yorumunu ise Özdağ ile Kılıçdaroğlu arasındaki gizli protokole bağladı.

Siyaset 6 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Altılı Masa’nın en fazla konuşulan isimlerinden olan İYİ Parti, seçime kısa bir süre masadan ağır eleştirilerle kalkmış daha sonra masaya dönmüştü. Ancak o günden bugüne seçim geçse de tartışmalar bitmedi. Son olarak İYİ Parti lideri Meral Akşener, 30 Ağustos’ta Kocatepe’deki konuşmasında isim vermeden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adayı olmamasına yeniden tepki göstermiş ve ‘engelleyemediklerini’ söylemişti. Kılıçdaorğlu ise Akşener’e isim vermediği için cevap vermeyeceğini ifade etmişti.

Önceki gün ise İYİ Parti Ankara Milletvekili Adnan Beker, TV100’de yaptığı açıklamalarla tartışmayı yen bir boyuta taşıdı. Beker, seçimlerde son dakika Millet İttifakı’nı destekleme kararı alan Zafer Parti’sinin lideri Ümit Özdağ’ın açıklamaları üzerinden Kılıçdaroğlu’na yüklendi. Özdağ, Kılıçdaroğlu ile aralarında bir protokol olduğunu ifade etmiş ve “Kılıçdaroğlu seçimi kazansaydı, üç bakanlık ve MİT müsteşarlığını alacaktık” demişti. Kılıçdaroğlu da aralarında bir protokol olduğunu kabul etmiş ancak içerğine dair konuşmaktan kaçınmıştı.

İYİ Parti Ankara Milletvekili Adnan Beker, seçimi kaybetmelerini ‘Allah memleketi korumuş’ diyerek yorumladı.

Beker de bu protokolü anımsatarak “Diyelim ki Altılı Masa seçimi kazansaydık, biz daha bakanları oluşturamamışız, atamaları yapamazmışız. Allah memleketi korumuş. Ümit Özdağ’a İçişleri, Kültür Bakanlığı, MİT verildiği zaman biz o masada oturacak mıydık? Babacan, Davutoğlu açıklıyor. Adamlar iyi ki kazanmamış diyor. Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı da Babacan da söyledi” dedi.

Beker’in bu sözlerine CHP Grup Sözcüsü Özgür Özel’den jet yanıt geldi. Özel, “O konuda söyleyecek çok bir şey yok. Bir şey söylersem kalbini kırarım. Benim anlayışımda muhalefete muhalefet etmek yok. İktidara muhalefet etmek var” diye konuştu.

Taksit taksit açıklıyor: Özdağ, Kılıçdaroğlu’nun söz verdiği 2 bakanlığı daha söylediTaksit taksit açıklıyor: Özdağ, Kılıçdaroğlu’nun söz verdiği 2 bakanlığı daha söyledi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.