Erkan Baş’tan Erdoğan’a Gazze tepkisi

TİİP Genel Başkanı Erkan Baş TBMM'de konuştu, Erdoğan'a oğlunun gemileri üzerinden yüklendi. Baş, dolandırılan futbolcular için, "Savcıdan önce Erdoğan'ı arıyorlar" dedi.

Siyaset 30 Kasım 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Erdoğan’ın oğlunun gemilerinin İsrail ile ticareti iddiaları hakkında konuşan Baş, “Tayyip Erdoğan, Metin Cihan isimli gazeteci arkadaşımızdan neden şikayetçi oldu? Haydi bunu yazın. Çünkü Metin Cihan bir iddia attı ortaya belgeleriyle, kanıtlarıyla, hepimizin ulaşabileceği açık kaynakları çalışarak tarayarak. Diyor ki ‘Gazze’de çocuklar, kadınlar, hastaneler bombalanırken Tayyip Erdoğan’ın oğlunun gemileri İsrail limanında yükleme yapıyor.’ Kürsüde Filistin’e sahip çıkarken, Filistin için dua ederken, İsrail’i lanetlerken oğlunun gemileri İsrail limanında ticaret yapıyor… AKP dini, imanı, ahlakı sadece ve sadece paradan olan bir çeteden ibarettir” dedi.

“Etkin bir yargılama yürütülmedi”

t24’ün haberine göre TİP Genel Başkanı Baş basın toplantısında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Sözlerine 2015 yılında silahlı saldırı sonucu öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi hakkında süren dava ile başlayan Baş, “Herkesin gözü önünde, kameraların önünde kayıtlara faili meçhul diye geçen bir cinayete kurban gitti. Bugün duruşması yapılıyor herkesin gözleri önünde işlenen bu cinayetin üzerinden 8 yıl geçmiş olmasına rağmen etkin bir yargılama yürütülmediğini hep beraber görüyoruz. Biz benzer durumları bir emekçinin hak davasında, işe iade davasında görüyoruz. Burada da bir dava görülüyormuş gibi yapılıyor” dedi.

“Gezi’nin vekili de vekil olarak kalacak”

Anayasa Mahkemesi’nin Tutuklu TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında verdiği kararı bir kez daha hatırlatan Baş, “200 gündür Can Atalay esir tutuluyor ve bu esaret Anayasa Mahkemesi tarafından tespit edilmiş durumda ama bütün bunlara rağmen hala esir tutuluyor. Bugüne kadar süren hukuksuzluklara rağmen Can Atalay’ın, Gezi Davası tutuklularının tümünün halkın vicdanındaki yerinin ne olduğunu görüyoruz…Gezi’de ağaçlar kaldı ve Gezi’nin vekili de vekil olarak kalacak” diye konuştu.

Erkan Baş TBMM’de basın açıklaması yaptı.

“Savcılıktan önce Tayyip Erdoğan’ı arıyorlar”

Sosyal medya fenomenleri hakkında yapılan polis operasyonlarını da hatırlatan Baş, “Bu sefer futbolcuların kaptırdıkları paralar skandalı ortaya çıktı. Elden milyonlarca doları gidip bankacıya vermiş bu futbolcular. Altını çizerek şunu paylaşmak istiyorum, dolandırıldıklarını anlayınca savcılıktan önce Tayyip Erdoğan’ı arıyorlar, ‘Bizim paralarımızı kurtar’ ricasını anlatıyorlar. Memleketin halini daha iyi ne anlatır? Katillere, mafya babalarına, uyuşturucu ticareti yapanlara, dolandırıcılara karşı ağır aksak ilerleyen hukuk bakalım mağdur edildiğini iddia eden bu milyon dolarlık futbolcular olduğunda koşmaya başlayacak mı?” diye sordu.

Erdoğan ailesinden Metin Cihan hakkında suç duyurusu: İthamlar asılsızErdoğan ailesinden Metin Cihan hakkında suç duyurusu: İthamlar asılsız

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.