Erzurum’da demokrasi taşlandı, polis seyretti

Millet İttifakı adına Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum’da düzenlediği mitinge organize bir grup tarafından taşlı saldırı yapıldı. Çok sayıda insanın da yaralandığı saldırı sonrası miting yarıda kesildi. İmamoğlu saldırıyı engellemeyen vali ve emniyet müdürünü, İçişleri Bakanı ise İmamoğlu’nu suçladı

Siyaset 8 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Seçime bir hafta kala siyasilerin söylem ve ithamlarını her gün biraz daha sertleştirip hedef göstermesi, acı meyvesini Erzurum’da verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum’da düzenlediği mitinge organize bir grup tarafından taşlı saldırı düzenlendi. İmamoğlu’nu dinlemeye gelen kalabalıktan çok sayıda insanın da yaralandığı saldırı sonrası miting yarıda kesildi.

Saldırının MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin önceki gün söylediği “Kılıçdaroğlu’nun ortakları ya müebbet alır ya bedenlerine mermi alır” sözünden ve dün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın İstanbul mitinginde Millet İttifakı’nın seçim videosunu PKK’lı Murat Karayılan’ın görüntülerinin montajlanmış haliyle izletmesinin hemen sonrasında gerçekleşmesi dikkat çekti.

Taşlı saldırı başlar başlamaz, İmamoğlu ile birlikte otobüsün üstünde olan kalabalık şemsiye açtı ve saldırıdan korunmaya çalıştı. İmamoğlu ise kendisini dinlemeye gelenlerden asla karşılık vermemelerini rica etti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 2 gün önce mitingde “Benim Hınıslı kardeşim imanlıdır, inançlıdır, Hınıslı kardeşim bu imansızlara, bu kitapsızlara, bu ezansızlara artık ‘Haydi buradan’ demeyecek mi?” dediği Erzurum, tehlikeli bir saldırıya sahne oldu.

Alanı önce otobüsler doldurdu

Erzurum’daki gerilim, dün sabah erken saatlerde başladı ve gün içinde tırmandı. Kent meydanındaki Ülkü Ocakları Erzurum İl Başkanlığı binasına her yerden görülebilecek şekilde tehditvari bir pankart asıldı. “Gittiği her yerde Selahattin Demirtaş’a özgürlük isteyen Ekrem, Erzurum’da da istesene. Yanlış yerdesin Ekrem” yazan pankartı, ülkü ocağı bizzat kendisi sosyal medyada paylaştı.

Gerilimin tek emaresi bu değildi. Mitingin düzenleneceği Havuzbaşı Kent Meydanı’na Ak Partili büyükşehir belediyesine ait çok sayıda belediye otobüsü park halinde bırakıldı. İmamoğlu, sosyal medya hesabından otobüslerin görüntülerini, “Erzurumlu hemşehrilerimle buluşmamıza engel olunmaya çalışılıyor. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, bu nezaketsizliğin kara lekesini ömrünün sonuna kadar taşıyacaksın” notuyla paylaştı. Görüntüler sosyal medyada tepki çekince, belediye otobüsleri alanı boşalttı.

İmamoğlu’nu dinlemek için alana yürüyüşlerin başladığı sırada, provokasyonların ilk emareleri görüldü. Eli taşlı ve yaşları 18-25 arasında değişen genç bir grubun ellerinde taşlarla polislerin yanında alana doğru gittiği anlar fotoğraf makinelerine yakalandı. Kılıçdaroğlu’nun eski genel başkan yardımcılarından CHP’li Gökhan Günaydın, o görüntüyü “kolluk kuvvetleriyle taşlı kuvvetler yan yana” diye paylaştı.

Saldırganların acelesi yoktu

Görgü tanıklarının anlattığına göre bazı yurttaşlar eli taşlı bu 20-25 kişilik gruba müdahale etmesi için polislerle konuştu. Polislerin sadece uyarmakla yetindiği bu grup ise miting alanı dolmaya başlayıp, İmamoğlu otobüsün üzerinde elinde mikrofonla yerini alınca 2 grup halinde ve 200 kişi olmuş halde ellerinde taşlarla tekrar alana girdi.

Meydanın ucundaki boş havuzun olduğu alana mevzilenen saldırgan grup, İmamoğlu konuşmaya başlar başlamaz TOMA’ların hemen yanından taşları fırlatmaya başladı.

Gazeteci Murat Ağırel, saldırganların kendileri çekip yayınladığı bu anları sosyal medya hesabından “Kentte yaşayan herkes saldırının organize ve planlı olduğu konusunda görüş bildiriyor” notuyla paylaştı.

Saldırganların birçoğunda MHP’nin işareti olan 3 hilal amblemli bayraklar olması ve bazılarının da tekbir getirmesi dikkat çekti.

İmamoğlu ile birlikte seçim otobüsünün üstünde olanlar önce taşların isabet etmemesi için şemsiye açtı, ardından İmamoğlu’nun otobüsün üstünden inmesini istedi.

İmamoğlu ise “Seyreden polisler, biz de sizi seyrediyoruz. Seyreden Emniyet Müdürü, Vali, biz de sizi seyrediyoruz” diyerek kolluk kuvvetlerine seslendi. “Bu şehrin valisi, emniyet müdürü biz de sizi seyrediyoruz. Hiç sorun yok. Aldatılmış gençler olabilir. Aldatılmış yöneticiler olabilir. Burada yaralanan vatandaşlar var siz seyrediyorsunuz polisler. Erzurum Valisi, Erzurum Belediye Başkanı… Hakkınızda suç duyurusunda bulunacağım. İnsanları tahrik ediyorsunuz” diyen İmamoğlu, ardından kendisini dinlemeye gelen kalabalığa seslendi ve “Hayır, sakın karşılık vermeyin. Size bir şey olmasın diye bitiriyorum” dedi.

Saldırı sonrasında yüzü kanlar içinde kalan bu çocuk, Erzurum olaylarının simgesi oldu.

Saldırı sırasında onlarca yurttaş yaralandı, kalabalık kitle meydanı hızla boşaltmaya çalıştı.

İmamoğlu, sözlerini bitirip otobüse inse de, saldırılar birkaç dakika daha devam etti. İmamoğlu ve ekibinin olduğu otobüsün camları patladı. Otobüs hareket etmeye başladığında İmamoğlu’nun şoföre “Nereye gidiyorsun insanlar burada” diyerek karşı çıktığı ve otobüsü durdurduğu görüldü.

Saldırıda kadınlar ve yaşlılar da yaralandı.

İmamoğlu, kendisini dinlemeye gelen kitle güvenli biçimde dağılana kadar bekledi ve ara ara mikrofonla yetkililere, kolluk kuvvetlerinin amirlerine seslendi. İmamoğlu’na da onunla beraber otobüste olanlara da taş isabet etmediği öğrenildi.

Erzurum’dan yaralıların durumunu öğrenip herkesin iyi olduğuna emin oluncaya kadar ayrılmayacağını duyuran İmamoğlu, saldırının arından Vali’ye tepki gösterdi. Mitinge düzenlenen saldırının ardından İBB Başkanı İmamoğlu ve Erzurum Valisi Okay Memiş arasında geçen telefon görüşmesi kameralara yansıdı. İmamoğlu, kendisine “Ağır konuşuyorsun” diyen Vali Memiş’e “Sen dua et ki ben böyle konuşuyorum sayın Valim” ifadelerini kullandı.

’10-15 kişi gözümün önünde yaralandı’

Saldırının ardından açıklama yapan İBB Başkanı, saldırı anını şöyle anlattı:

“Biz Erzurum’da vatandaşıma seslenecek olduk. Bir baktık her yerden taş yağıyor. Polislerin hiçbirisi kılını kıpırdatmadı. Orada TOMA var taşlar alınıyor bize taşlar atılıyor. Biz otobüsün üstüne çıktık bize taşlar atılıyor. Yapılan müdahaleyle beraber 5. dakika konuşmamı kestim. Bize atılan taşlar bizim üstümüzden insanların üstüne düştü 10-15 kişi yaralandı. Ben de arabanın içine girdim. Taş trafiği girince vatandaşlar da çekilmeyince vatandaşları uyardım.

Polisleri uyardım müdahale etmezseniz suç duyurusunda bulunacağım ve akabinde arabayla oradan ayrıldım. Arabamızın camlarını ve müdahaleyi görüyorsunuz. Zaten olay tamamen orada. Bir tarafta 200 kişiyi geçmez. Ben kalabalığı bilirim. Bir tarafta da 200 kişilik Ak Partili olduğu söylenen bir grup vardı. Ne onlar Ak Partili ne diğerleri ülkücü.”

Seçime giderken ortaya konan bu davranışın kabul edilemez olduğunu söyleyen İmamoğlu, “En geç 20 dakika içinde oradaki inşaların can güvenliğini sağladık diye bir açıklama yapılana kadar bekleyeceğim. Gerekirse yaralıları ziyaret edeceğim. Erzurum’a yakışmayan bir vali ve yönetim. Bu iradenin tepesinde kim varsa İçişleri Bakanı’ndan Cumhurbaşkanı’na kadar sorumludur. Yaralılar hakkında bilgi almadan Erzurum’u terk etmeyeceğim. Elinde Türk bayraklarıyla milli duyguları en üst seviyede olan insanlıları taşlatan bir anlayış bu memleketi bölme anlayışının sahibi olan bir anlayıştır buna karşı mücadelemiz devam edecektir” dedi.

Belediye başkanı da İmamoğlu’nu suçladı

İmamoğlu, tüm yaralıların iyi olduğunu öğrenip saldırıdan sonra CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun çağrısıyla kendisini karşılamak için İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı’nda bekleyen kitleye doğru yola çıkarken, İmamoğlu’nun suçladığı Erzurum Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise  o sırada bir basın toplantısı düzenleyerek İmamoğlu’nu kaos ortamı yaratmakla suçluyordu. CHP’nin bu miting için resmi bir izin almadığını ve bilerek kaos çıkartacağını ileri süren belediye başkanı, İmamoğlu hakkında suç duyurusunda bulunacağını ilan etti.

Vali’ye göre atılanlar su şişesi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun suçladığı diğer bir isim olan Erzurum Valisi Okay Memiş de İmamoğlu kenti terk ettikten sonra basın toplantısı düzenledi.

İmamoğlu’nun kente ziyaretinin bir “miting” olarak değil, “esnaf ziyareti” olarak programlandığını söyleyen Vali Memiş, “Esnaf ziyaretinden sonra yapılacak olan muhtemel konuşma yerlerinden birisi olan Havuzbaşı’na doğrudan yönlendirildiler ve geldiler. Bizim orada gerekli güvenlik tedbirlerimiz vardı. 1000’in üstünde polis kardeşimizi, arkadaşımızı buraya görevlendirmiştik. Konuşmasını yaptığı sırada bariyerlerin arkasına su şişeleri atılmaya başlandı. Kendileri konuşmayı yarıda bırakarak havaalanına döndüler ve oradan da ilimizden ayrıldılar. Bugün Havuzbaşı Kent Meydanı resmi olarak ilan edilmiş miting alanı değildi. Eğer resmi alan olarak ilan edilen bir miting alanı olmuş olsaydı, birçok daha fazla güvenlik tedbiri alıp bunu sağlayabilirdik” diye konuştu. Gerekli müdahalenin yapıldığını iddia eden vali, “ihtiyaç duyulursa gözaltı yapılır” dedi.

Erzurum’daki saldırıların ardından tepkilerin odağına yerleşen Vali Okay Memiş, yakın zamanda AK Partili Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım’ın karşısında bir mağazada ildeki diğer mülki ve kolluk amirleriyle beraber oturduğu görülen fotoğraflarla gündeme gelmişti.

Fotoğrafta bir mağaza içinde elinde tespihiyle yayılarak sandalyede oturan Erkam Yıldırım’ın yanında Vali Memiş vardı. (Erkam Yıldırım’ın sağında) Vali, o hali “Bize karşı lakayt bir tavır olsa ben fark ederdim” diyerek savunmuştu.

Kılıçdaroğlu: Değişimin bedelini ödemeye hazırız

“Evladım” dediği cumhurbaşkanı yardımcısı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu‘na Erzurum’da yapılan taşlı saldırı sonrasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  yurttaşlara ‘sağduyu’ çağrısı  yaptı. Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı, sosyal medya hesabından “Erzurum olayları” notuyla düştüğü videoda, “Mafyalar, militanlar, SADAT’çılardan, Sinan Ateş’i öldüren torbacılardan, beşli çetelerden, domuz bağcılardan oluşan bir militarist koalisyon var. Bugün Ekrem başkanımıza saldıranlar bunlar. Amaçları insanlarımızı korkutmaktır. Sandıktan uzak tutmaktır. Türkiye makul çoğunluğun ülkesi. Çoğunluk bu kötülüğü bitirecek. Sevgili vatandaşlarım. 14 Mayıs’a odaklanın. Başka her şey teferruattır. Sakın kızmayın, sakın küsmeyin. İnsanınızı sevin, bağrınıza basın. O terör gruplarını kahreden de tam olarak budur. Ekrem evladıma da geçmiş olsun. Ülkeye değişim getirmenin bir bedeli vardır bunu da ödemeye hepimiz hazırız” dedi.

Ak Parti’den kınama değil taktir var

Saldırının ardından siyasetin gündemi de Erzurum’a kitlendi. Millet ittifakı’nın tüm genel başkanları kınama mesajları yayınladı. Ak Parti cephesinden gelen açıklamalar ise Millet İttifakı’nı suçlar nitelikteydi.

En çarpıcı açıklama,  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun paylaşımıydı. Saldırının ardından İmamoğlu, “Bugün yaşanan olayların Erzurumlu hemşehrilerimle ilgisi yoktur” dediği bir videoyu paylaşmasına rağmen Soylu,  İmamoğlu için “Erzurum halkına provokatör diyen Ekrem İmamoğlu’nun kendisi provokatördür. Bu provokasyonu adım adım nasıl hazırladığını biraz sonra katılacağım Ülke TV canlı yayınında tek tek açıklayacağım” yazdı.

Soylu’nun açıklamasından kısa süre sonra gençlerden oluştuğu görülen küçük çaplı bir grup üzerinde Devlet Bahçeli’nin fotoğrafı bulunan bir bayrakla Erzurum sokaklarında İYİ Parti flamalarını söktü. İyi Parti Palandöken İlçe Başkanı, kent meydanında afiş avına çıkan grupların görüntülerini paylaştı:

Ak Parti Erzurum Milletvekili Adayı Mehmet Emin Öz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğrafını da kullanarak “Sen her övgüye layıksın #Erzurum” yazarak paylaşım yaptı. Tepkilerin ardından sildi.

Ak Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Millet İttifakı’nı provokasyon organize ederek mağdur rolüne bürünmekle suçladı.

Ak Parti MKYK Üyesi Mücahit Birinci, gerekli güvenlik önlemini almadıkları gerekçesiyle yetkililere tepki gösteren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu için “Şuna bak, Vali ile konuşmasına bak… Bakmayın böyle milletin içinde afra tafrasına, bunu iyi tanırım, höt desen tırsar. Bununla muhatap olmak zorunda kalan bürokrat arkadaşlarımıza tavsiyem, bu terbiye sınırını aşarsa, anladığı dilden konuşun” yazdı.

İstanbul’da kahraman gibi karşılandı

Erzurum’daki saldırının ardından CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun çağrısıyla binlerce yurttaş, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu karşılamak için Sabiha Gökçen Havalimanı’nda bir araya geldi. İmamoğlu’nun uçağı inene kadar “hak, hukuk, adalet” sloganları atan kitle, İmamoğlu vardığında büyük bir coşkuyla karşıladı.

İmamoğlu’nu İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı’nda coşkulu bir kalabalık karşıladı. “Ekrem’e kalkan eller kırılsın” sloganları atan kitleye, İmamoğlu “her bir yurttaşımıza kalkan eller kırılsın” diyerek yanıt verdi.

İmamoğlu’nun “Güzel insanlar biraz dertleşelim… Bu saatte buraya geldiniz beni beklediniz Allah hepinizden razı olsun” diyerek başladığı konuşmada öne çıkan kısımlar şöyle:

‘Tedbirli olalım’

  • Öncelikle Erzurum’da o güzel meydanda toplanarak bizimle duygularımızı paylaşmak için oraya gelen. Kızlarımızdan oğullarımızdan annelerden teyzelerden amcalardan kardeşlerimden helallik istiyorum onlar teşekkür ediyorum. Onlar oraya geldiler onlar Erzurumlu hemşerilerimin bir temsilciydi. Ama ne yazık ki o koca taşların yaraladığı o insanlara Allah şifa versin üzüntümüz ben o çocukların hanımefendilerin gençlerin her birisinin sağlığıyla anbean ilgileneceğim en kısa zamanda da bir araya gelip kucaklaşacağım.
  • Tarihi bir sürecin içindeyiz. Ne yazık ki ülkemizi bu duruma getiren bir avuç insanın hiçbir zaman bu kötü uygulamalarının kötü dillerinin kötü davranışlarının onlardan kurtulana kadar sonu gelmeyecek bunu bilelim. Tedbirli olalım. Tedbirin birkaç yolu var. Tedbirin birinci dili sevgidir. ikinci dili uzlaşmadır. Üçüncü dili hiçbir vatandaşımıza kırıcı davranmamaktır. Vatandaşlarımızı kucaklamaktır.

Soylu’ya: Utanmaz, iftiracı adam!

  • Bakın bu oy meselesi değil, aldanabilirler bu kötü insanlara inanabilirler. Onlara zerre kırıcı davranmayın onlar masum ama bugün o meydanda kim oldu belli olmayan o 100 200 kişi asla masum değil. Şimdi İçişleri Bakanı bir televizyon kanalında çıkarak Erzurumlulara nasıl provokatör dediğimi anlatacakmış. Utanmaz adam, iftiracı, yalancı. Ve bu adam gözü dönmüş bir şekilde, gözü fır fır dönerek konuşuyor. Ahlakını yitirmiş bir adam.Peşin peşin söyleyeyim, üç defa söyledim. Allah biliyor çocukluğumdan beri Erzurum ile irtibatı olan bir insanım. Trabzon ile Erzurum kapı komşusudur. O şehirde benim akrabalarım var. Orada eğitim yaşamını geçirmiş akrabalarım var defalarca gittim. Onların stadını da biz yapacağız onlara. Erzurumlu boşuna dadaş adını almamıştır Erzurumlu merttir Erzurumlu Nene Hatun’un torunudur. Erzurumlu onlara cevabını verecek hiç kuşkum yok.

Miting alanına otobüsler çekildikten sonra Valiliğe ulaştıklarını, valinin danışmanın “Merak etmeyin 5 bin polisimizle her önlemi aldık” dediğini aktaran İmamoğlu,  “Sivas’tan Erzurum’a indik bir grubun toplandığını öğrendik. Biz oraya gittik. Süreç nasıl ilerledi. Milletvekili adaylarımızla konuştuk bu konu hafta içi konuşuluyor ve burada miting alanı tartışılıyor miting alanında sorun çıkarıyorlar. Burası ile ilgili sorun olmaz Ekrem bey gelir selamlama yapar sonra istersen esnafla selamlaşarak Erzurum gezisine devam eder. Vali ile uzlaşılıyor İl Emniyet Müdür Yardımcısı Umut Bey ile uzlaşılıyor ve buranın ilanı il tarafından ilan ediliyor. Biz bu kararla oraya gittik” dedi.

‘Taş atanları korumaya aldılar’

İmamoğlu, saldırıyı tüm ayrıntılarıyla şöyle anlattı: “Biz oraya vardığımızda aynen böyle bir ortam vatandaşlara sesleniyoruz. Arkamızda 1,5 metrede bir polislerin yüzüne doğru baktığı 150 200 kişi… Polis kardeşlerim de dinlesin. Burada sizden daha fazla bir kalabalık beni karşılıyor. Seslenişe başladım. 5. dakikada taşlar yağmaya başladı ve tek bir müdahale yapılmadan izlendi. Topu topu 300-400 kişi bunlar azmettirilmiş insanlardır. Bunlar taşları attıkça gözümün önünde çocuğun başı kanamaya başladı teyzenin gözü kanamaya başladı. Bir amca yere yığıldı. Aşağıda konuşmaya devam ettim geri çekilin dedim. Allah var insanlarımızın bir tanesi bile oraya taş atmadı. O insanlar çaresizce bekledi. Bunları izledik daha sonra polisi uyarmama rağmen hareket edilmedi. Ben dedim vatandaşlarım benden dolayı siz taşa maruz kalıyorsunuz ben mecburen buradan ayrılıyorum. Sizin emniyetiniz için ayrıldım. Havalimanına giderken bize bir trafik polisi eşlik etti. Bu polis meselesi değil polisimiz bizim kardeşlerimiz. Birincisi belediye başkanı zavallı bir hamle yaparak tarihe kara leke almış bir yerel yönetici olarak geçmiştir. Ne yazık ki vatandaşımızı koruması gereken emniyet güçleri orada ne yazık ki taş atanları koruma altına alarak onların taş atmasını izledi.”

‘Nasıl talimatlar aldınız?’ sorusu

İmamoğlu, saldırıya ilişkin şu soruları sordu:

“-Soru bir, Emniyet müdürü kimdir? Emniyet müdürü polise nasıl bir talimat verdi ki polis yerinden kıpırdayamadı?

-İki, elinde Türk Bayraklarıyla buraya gelmiş binlerce insan taş yağıyor dememe rağmen nasıl bir talimat aldınız da kılını kıpırdatmadın emniyet müdürü sana soruyorum.

-Üç, emniyet müdürü validen bile talimat almayacaksın görevini yapacaksın diye bir talimat almış mıdır? Hesabını verecek.

-Dört, onlarca insan; ben iki buçuk saat havalimanında bekledim 12-13 tanesine ulaşabildim, yaralılarla görüntülü konuştum. Vali bilgi vermek için aradı 7 kişi dedi ben 12 kişiyle konuştum. Yandaki Telekom binasında kamerayla çekim yapan polisler de var. Bu saldırıyı yapan 200 300 kişiden kaçı gözaltına alındı bana bilgi gelmedi haber ve cevap bekliyoruz.

Belediye başkanı halkı insanları provoke eden bir dil ve anlayışla oraya o otobüsleri koyarken, niçin seyirci kalındı. Vali bey 5 bin polisle tedbir alındığını söylemesine rağmen niçin sahada o sayıyı göremezken havalimanına giderken niçin yanımızda tek bir polis bulunmadı.”

“Bu atılan taşlar Ekrem İmamoğlu’na atılmadı. Bu taşlar kardeşliğimize atılmıştır” diyen İmamoğlu, sorduğu soruların cevabını bir hafta sonra (seçimi ima ederek) tek tek alacaklarını söyledi.

Erzurum’dan saatler sonra bu kez Trabzon

Erzurum’da İmamoğlu’nun mitingine düzenlenen saldırıdan birkaç saat sonra Trabzon’da da provokatif saldırılar yaşandı.

CHP Trabzon Milletvekili adayları, esnaf ziyaretlerinin ardından Trabzon Maraş Caddesi’nden CHP Parti il başkanlığı binasına kortej halinde giderken Ak Parti ve MHP üyelerinin saldırısına uğradı. CHP birinci sıra Trabzon Milletvekili adayı Sibel Suiçmez, “Trabzon tarihinde böyle bir şey yaşanmamıştır. Bir hukuk devletine yakışmayan, seçim güvenliğini riske sokan bir durumdur” diyerek tepki gösterdi.

Konuya dair ayrıntılı haberimizi bu linkten okuyabilirsiniz.

 

Erdoğan’ın muhalefete söylemediği bir şey kaldı mı?Erdoğan’ın muhalefete söylemediği bir şey kaldı mı?

Bahçeli'den muhalefete: Vücudunuza mermi gelirBahçeli’den muhalefete: Vücudunuza mermi gelir

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.