Filistin için 3 günlük milli yas

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Gazze'de 500 kişinin hayatını kaybettiği hastane saldırısı nedeniyle 3 gün süreyle milli yas ilan edileceğini açıkladı.

Siyaset 18 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail’in Gazze’deki El Ehli Baptist Hastanesini bombalaması sonucu 500 kişinin hayatını kaybettiği saldırı nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 3 günlük milli yas ilan edileceğini bildirdi.

Çelik’in açıklamalarının satır başları şöyle:

“Bu insanlık tarihinin gördüğü en büyük katliamlardan biridir. Hayatını kaybeden şehitlerimize Cenabı Allah’tan rahmet diliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından bu çerçevede ulusal yas ilan edilecektir. Aynı acıyı paylaşıyoruz. Bu kayıp aynı zamanda bizim kaybımızdır. Bir kere daha bu saldırıyı lanetliyoruz.

İsrail tüm insani değerleri sistematik biçimde katlediyor. İşgal sona ermeden çözüme ulaşılması söz konusu olmayacaktır. Öte yandan ABD’nin ilk yaptığı eylem bölgeye uçak gemisi göndermektir. Bu bir barış perspektifi değildir.

Bugün de ABD Başkanı Biden’ın İsrail’i ziyaret etmesi nedeniyle bütün gözler ABD’nin üzerindedir. ABD Dışişleri Bakanı Blinken’ın dini atıf yaparak konuşması da öngörüsüzlüğün ifadesidir. Tüm bunlar ortada diplomatik bir kapasite olmadığını gösteriyor. ABD maalesef şu ana kadar bir çözüm perspektifinde bulunmamıştır. İsrail’in kendini savunma hakkı var deniliyor. İsrail’in kendini savunma hakkı çocukları mı öldürmesidir. İsrail’in kendini savunma hakkı kadınları mı öldürmesidir. ABD ise katliamın mı barışın mı parçası olacak?
Uluslararası kurumların da iflasın eşiğine geldiği görüldü. Gazze’deki hastane İsrail tarafından hedef alındı. Hastaneyi vuran füze İsrail’indir. ”

Ömer Çelik: Kimse Ak Parti’nin adını siyasi yasakçılıkla yan yana yazamazÖmer Çelik: Kimse Ak Parti’nin adını siyasi yasakçılıkla yan yana yazamaz

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.