‘Gelecek Partisi AK Parti’ye katılacak’ iddiası: Davutoğlu açıklama yapacak

Gelecek Partisi'nin AK Parti’ye katılacağı iddiaları tartışılmaya devam ediyor. Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ iddiaları yalanladı, 'Davutoğlu, Müsavat Dervişoğlu ile görüştükten sonra bu konuda açıklama yapacak' dedi.

Siyaset 13 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ partisinin AK Parti’ye katılacağı iddiaları üzerine açıklama yaptı.

Muhalefet partilerinden yedi milletvekilinin AK Parti’ye geçeceği iddiası gündeme siyaset kulislerini hareketlendirdi. Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili Selim Temurci’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinin ardından AKP’ye katılacağı iddia edildi.

Gelecek Partisi’nden AK Parti’ye geçeceği iddia edilen Ankara Milletvekili Mustafa Nedim Yamalı’nın açıklamaları da gündeme oturdu.

Mustafa Nedim Yamalı iddialar ile ilgili “Bazı görüşmeler yapıyoruz. AK Parti de bunlardan biri. Oradaki arkadaşlarımız yıllarca beraber çalıştığımız isimler. AK Parti’ye geçeceksek Sayın Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu ile hep birlikte geçeriz” diye konuştu.

Görüşmelerinin olduğunu ve AK Parti’deki isimlerin yıllarca beraber çalıştıkları arkadaşları olduklarını belirten Yamalı “AK Parti’ye bazı tavsiyelerimiz oluyor. Ben AK Parti’nin kurucularından biriyim. Karşılıklı konuşuyoruz, ancak şu an kendi partimizde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Görüştüklerimiz arasında İYİ Parti, Deva Partisi, Demokrat Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi de var” dedi.

Davutoğlu açıklama yapacak

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ iddialar üzerine açıklama yaptı. Özdağ “Biz bulunduğumuz yerdeyiz, muhalefet yapmaya devam ediyoruz. Ciddi bir operasyonla karşı karşıyayız” dedi.

Özdağ “Beş kişi AK Partiye gidiyor diye haberler çıkıyor. En son benim adıma da çıktı ama arayıp bana soran yok” dedi.

İddiaları “Böyle bir şey yok” diyerek reddeden Özdağ “Biz bir grup kurduk ve çok başarılı bir muhalefet olduk. Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu yarın İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Müsavat Dervişoğlu ile görüşecek. Dervişoğlu genel merkezimize iade-i ziyarette bulunacak. Görüşmeden sonra bir basın açıklaması gerçekleştirecek olan Genel Başkanımız çıkan iddialara ilişkin açıklamalarda da bulunacak” diye konuştu.

Adı AK Parti'yle anılan Nedim Yamalı: Geçersek Davutoğlu'yla beraberAdı AK Parti’yle anılan Nedim Yamalı: Geçersek Davutoğlu’yla beraber

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.