Gelecek Partisi’nde kritik iki istifa   

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan ve Gelecek Partisi kurucularından Kerim Rota partideki kongre sürecinin ardından görevlerinden ayrıldığını duyurdu.

Siyaset 15 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Gelecek Partisi dün (14 Ocak 2024) 2. Olağan Büyük Kongresi’ni Pençe Kilit Operasyonu’nda dokuz askerin şehit olması nedeniyle “basına kapalı” yaptı. Kongre sonuçları açıklanmadan partiden kritik istifalar geldi.

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan sosyal medya hesabından partisindeki görevinden ayrıldığını duyurdu. Özcan şöyle dedi:

“Gelecek Partisi bugün gerçekleştirdiği kongre ile yeni yönetimini belirledi.

Kongrenin ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını temenni ediyor, görev alan tüm arkadaşlarıma üstün başarılar diliyorum.

Yeni dönemde kuruluşundan bu yana görev aldığım Gelecek Partisi’ndeki görevlerimden kendi arzumla bugün itibariyle ayrılmış bulunuyorum.

İlk günden bu yana tecrübesi, yakın ilgisi ve içtenliğiyle bana siyaset yapma imkanını veren başta saygıdeğer Genel Başkanım, Hocam Prof. @Ahmet_Davutoglu olmak üzere tüm Gelecek Partili yol arkadaşlarıma bu vesileyle tekrar şükranlarımı sunuyorum.

Kamuoyunun bilgilerine saygılarımla arz ederim.”

Gelecek Partisi kurucularından Kerim Rota da istifa etti

Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Kerim Rota görevinden ayrıldığını açıkladı. Partinin kurucu kadroları arasında yer alan Rota ayrılık haberini sosyal medya hesabından duyurdu.

Rota “Gelecek Partisi 2. büyük kongresinin ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Gelecek Partisindeki görevlerimden bugün itibariyle ayrılmış bulunuyorum. Kongrede seçilen tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Dört yıl boyunca desteğini gördüğüm sayın Ahmet Davutoğlu’na ve tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Davutoğlu'ndan Akşener'e ziyaretDavutoğlu’ndan Akşener’e ziyaret

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.