Advertisement

Gülşah Durbay: Erişim yasağını kaldırıp yazıyı yeniden yayınladılar

CHP lideri Özgür Özel ile ilişkileri olduğu iddiaları hakkında konuşan Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay yazının erişime engellendiğini ancak aynı gün tekrar yayına konduğunu söyledi.

Siyaset 7 Ekim 2024
Gülşah Durbay

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel ve Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay hakkında CHP’li Ebru Küçükaydın’ın yazdığı yazının siyasette yankıları devam ederken Özel ve Durbay’ın konuyu yargıya taşıdığı ortaya çıktı.

Küçükaydın yazısında Özgür Özel ile Gülşah Durbay arasında ilişki olduğunu iddia etmişti. Yazıda iddialarla ilgili bir kaynak belirtilmiyor aksine bolca “iddia ediliyor” ifadeleri kullanılıyordu. Sosyal medyada da Özel’den olmayan bir şeyle ilgili yalanlama yapması isteniyordu. Dedikodular yaygınlaştıkça çirkinleşiyordu. 36 yaşındaki belediye başkanının kürtaj yaptırdığı bu yüzden günlerce görevine gelmediği öne sürülüyordu.

Dedikoduların çirkinleşmesiyle birlikte Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay açıklama yaptı. Hakkında bu dedikoduları yazanı ve yayanları mahkemeye verdiğini söyleyen Durbay kolon kanseri olduğunu açıkladı.

Özel itibar suikastiyle ilgili Kılıçdaroğlu'nu aradı: Yanınızdaki üç kişiye dava açıyorumÖzel itibar suikastiyle ilgili Kılıçdaroğlu’nu aradı: Yanınızdaki üç kişiye dava açıyorum

Durbay gördüğü kanser tedavisi nedeniyle geçirdiği ameliyat hakkında “bebek aldırdığı” yönündeki yazıyı mahkemeye taşıyarak erişim engeli kararı aldırdı. Özgür Özel de itibar suikastinde rol alan kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Habertürk’ten Nagehan Alçı’ya konuşan Gülşah Durbay sağlık durumu hakkında “Gayet iyiyim, tedavim devam ediyor, moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum” dedi.

Haberi yapan Ebru Küçükaydın’ı tanımadığını belirten Durbay “İsmini dahi duymamıştım” dedi. Durbay’ın verdiği en ilginç bilgiyse şuydu: Erişim engeli gelen yazıyla ilgili engel kaldırılmış ve yazı yeniden yayınlanmıştı. Yani bu yazıyı yazanlar ve yayınlayanlar ısrarcıydı.

Durbay şunları söyledi:

“Nagehan Hanım Cuma günü erişim yasağı istedim, yazıya erişim engellendi, ancak aynı gün yasağı kaldırıp yeniden yayına soktular, daha sonra tekrar başvurdum, genel merkez de ayrıca başvurdu. Araya hafta sonu girdi, umuyorum pazartesi yazı kalkar.”

CHP il başkanlarından destek açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 81 İl Başkanı Gülşah Durbay için ortak destek bildirisi yayımladı.

Ortak bildiride “18 yaşından bu yana Cumhuriyet değerlerini savunan ve partimizin her kademesinde mücadele eden Gülşah Başkanımıza sahip çıkıyoruz. Kadına yönelik şiddet, evlerde olduğu gibi siyasette de görünür hale gelmiştir. Atılan iftiraların karşısındayız” dendi.

Özgür Özel hem 'Bu tartışmaya girmeyelim' dedi hem de kanaatini açıkladı: Bence İmamoğlu'na ceza istinafta onaylanacak ama Yargıtay aşaması kalacakÖzgür Özel hem ‘Bu tartışmaya girmeyelim’ dedi hem de kanaatini açıkladı: Bence İmamoğlu’na ceza istinafta onaylanacak ama Yargıtay aşaması kalacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.