HEDEP adaylık için sandık kuracak

HEDEP yerel seçimlerde aday olmak isteyenler için başvuru sürecinin başladığını duyurdu. Başvurular 10 Aralık'a kadar sürecek.

Siyaset 28 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Türkiye 31 Mart 2024’te yeniden sandık başına gidiyor ve siyasi partiler seçim hazırlıklarını hızlandırdı. Halkların Demokrasi ve Eşitlik Partisi de (HEDEP) öteki partiler gibi yerel seçimler için aday adaylığı başvuru süreci başlattı: Belediye eş başkanlığı aday adaylığının yanı sıra belediye meclis üyeliği için de başvuru alınacak.

Başvuru il ve ilçe örgütlerinde kurulacak komisyonlara yapılacak. Başvurular 10 Aralık’a kadar devam edecek. Adayların belirlenmesi için her il ve ilçede sandık kurulacak. Buralarda parti üyeleri, geçmiş dönemde görev almış yöneticiler, aileler ve demokratik kitle örgütleri de oy kullanabilecek.

CHP de bir hafta önce sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla 31 Mart 2024’teki mahalli idareler seçimlerinde aday adayı olmak isteyenlerin 21 – 28 Kasım tarihleri arasında başvuru yapabileceklerini duyurmuştu.

AK Parti yerel seçimlerde belediye başkan adaylığı için başvuru sürecinin başladığını toplantı yaparak açıklamıştı. AK Parti Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, 9 Kasım’da yaptığı duyuruda adaylık başvurularının başladığını ve 1 Aralık’a kadar devam edeceğini söylemişti.

MHP ise yerel seçimler için adaylık başvuru sürecini 13 Kasım’da başlatmıştı. MHP’nin başvuru süreci 15 Aralık’a kadar devam edecek.

Özgür Özel, yerel seçim rotasını açıkladı: İttifak yok işbirliği varÖzgür Özel, yerel seçim rotasını açıkladı: İttifak yok işbirliği var

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.