HEDEP’ten iktidara ‘İsrail ile askeri anlaşma’ sorusu: Vazgeçmeyi düşünüyor musunuz?

HEDEP Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Filistin üzerinden iktidara yüklendi ve "İsrail ile geliştirilmiş olan askeri anlaşmalardan vazgeçmeyi düşünüyor musunuz?" diye sordu.

Siyaset 24 Ekim 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

İsrail ile Filistin arasındaki savaş Türkiye’nin iç siyasetinde de geniş yer buluyor. MHP’nin grup toplantısının da gündemi de buydu ve Genel Başkan Devlet Bahçeli “Devletim istesin, milletim destek versin, şartlar da öyle gerektirsin, şayet Gazze’deki çocuklara kol kanat germek, füzeye karşı sapan taşıyla insanlık mevziisine girmek için yola revan olmazsam namerdim” dedi. AK Parti’nin tavrı ise bu konuda arabuluculuğu destekler nitelikte ama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çıkışı sert. Erdoğan İsrail’in Gazze’de suyu kesmesinin insan hakları ihlali olduğunu belirtiyor ve Amerika’nın da buraya gönderdiği uçak gemisine tepki gösteriyor. Uçakların Gazze’de katliama neden olacağını söyleyen Erdoğan “İşimize geldiği zaman ortak, işimize geldiği zaman bütün terör örgütlerini maalesef Amerika şu anda eğitiyor, yetiştiriyor, silahlandırıyor ve bunlarla da maalesef yine Suriye’de olsun, bu bölgede olsun, Ortadoğu’da olsun, buraları kan gölüne dönüştürüyor” demişti.

İktidara seslendi: Anlaşmalardan vazgeçmeyi düşünüyor musunuz?

HEDEP dün grup toplantısı olan partilerden biriydi, gündemde de İsrail- Filistin savaşı vardı. İktidarın Filistin konusunda samimiyetini sorgulayan HEDEP Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları “Türkiye’deki iktidar ‘Filistin davası benim ana davam der’ ama doğru değil, İktidar kan ağlayan Filistin halkının yanında değil, sadece kendi tabanına şirin gözükmek için Filistin’in yanındaymış gibi davranıyor. Burada ben Cumhur İttifakı’na soruyorum, İsrail ile geliştirilmiş olan askeri anlaşmalardan vazgeçmeyi düşünüyor musunuz?” dedi.

İsrail’in bir an önce silahları susturması gerektiğini söyleyen Hatimoğulları “Filistin halkının kendi topraklarında nefes almasının önü açılsın. 2 milyonun yaşadığı Gazze, zaten 100 yıla yakındır .İsrail’in bu bölgede yürütmüş olduğu işgal politikası, 2 milyon insana küçücük bir alanı dar etmiş durumda ve Gazze şu an açık hapishane konumunda. İsrail, bölgeyi Filistinsizleştirmek için çok ciddi adımlar atıyor” dedi.

HEDEP’in Filistin halkının yanında olduğunu belirten Hatimoğulları bunun aynı zamanda partisinin tarihsel bir sorumluluğu olduğunu da söyledi. Savaş karşısındaki sessizliğin ölüm, vahşet ve yıkımı onaylamak anlamına geldiğini belirtti.

Bahçeli Gazze yolunda vites artırdı: Revan olmazsam namerdimBahçeli Gazze yolunda vites artırdı: Revan olmazsam namerdim

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.