Herkes ‘İyi Parti milletvekili istifa etti’ dedi: Peki gerçek ne?

İyi Parti’de Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Cem Karakeçili de istifa etti. İstifa basında da geniş yankı buldu, ancak Karakeçili için kullanılan ‘milletvekili’ ve ‘genel başkan yardımcısı’ unvanları doğru değildi.

Siyaset 26 Şubat 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Cem Karakeçili ve Meral Akşener

Mayıs seçimlerindeki yenilginin ardından Millet İttifakı’yla arasına mesafe koyan ve yerel seçimlere kendi adaylarıyla girme kararı veren İyi Parti’de istifalar bitmek bilmiyor.

Son olarak İyi Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Cem Karakeçili istifa ettiğini açıkladı. Karakeçili “Genel Başkan Sn. Meral Akşener, oldukça bilgili bir siyasetçi, fazlasıyla tecrübeli bir orkestra şefi olmasına rağmen, en iyi bildiğini zannettiğimiz enstrümanlara ısrarla yanlış parçalar icra ettirmekte, en iyi bildiğini var saydığımız notalara sürekli yanlış basmaktadır. Gelinen noktada partinin iradesi, tokmağın birinin, davulunsa başkasının elinde olduğu, siyasal bir gürültü kaynağına dönüşmüştür. Bu hazin durumu üzüntüyle izleyen partimizin milyonlarca seçmeni ise davul ve tokmağın arasında sıkışıp kalmıştır” dedi.

İyi Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı görevini de yürüten Karakeçili istifa açıklamasında parti yönetimine yerel seçim stratejisiyle ilgili eleştiriler yöneltti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu eleştiren sözlerini de hatırlatan Karakeçeli şöyle konuştu:

“Birkaç ay öncesine kadar Cumhurbaşkanı olması niyetiyle masa devrilen İmamoğlu için, ‘Gözü başka mevkilerde olanlar bu şehri yönetemez.’ denildi. Ankara’da ise ‘hür ve müstakil’ iddiası, tüm siyasi yaşamını CHP’de geçirmiş bir adayla neticelendi.”

Karakeçeli “Kaybettirmek bir siyaset biçimi değildir. Bu vesileyle partideki yerel yönetimler başkan yardımcılığı görevimden istifa ediyorum ve parti üyeliğinden ayrılıyorum.” dedi.

‘Operasyon içeride’

Karakeçili sözlerini şöyle sürdürdü:

“Operasyon denen şey kökleri dışarıda aranmasına gerek olmayacak kadar içeridedir, bünyededir ve alenidir. Ancak yetkili hiç kimse bu hastalığı kabul etmemekte, bu konudaki uyarıysa düşmanlık ve ihanet olarak addetmektedir.”

Özel, İYİ Parti’ye Balıkesir’de 2019’u hatırlattı: Milli irade hırsızlığı varÖzel, İYİ Parti’ye Balıkesir’de 2019’u hatırlattı: Milli irade hırsızlığı var

Herkes ‘milletvekili’ dedi

Öte yandan Karakeçili’nin istifası basında da geniş yankı buldu. ‘İYİ Parti’de üst düzey istifa’, ‘İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı istifa etti’, ‘İYİ Parti milletvekili istifa etti’ başlıkları atıldı. Ancak istifasını sosyal medya hesabından açıklayan Karakeçili ne milletvekili ne de Genel Başkan Yardımcısıydı. Partide Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Karakeçili İYİ Parti’nin Şanlıurfa milletvekili adayı oldu, ancak seçilemedi.

Basında milletvekili ve genel başkan yardımcısı diye yazıldı

Seçimlerden beri yaprak dökümü sürüyor

İYİ Parti’den geçen aylarda Eskişehir Milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu istifa etmiş, AK Parti’ye katılmıştı.

Ankara Milletvekili Adnan Beker de partiden istifa etmiş, seçimde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a oy verdiğini söylemişti.

Beker’in ardından Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır disipline sevk edilerek ihraç edildi. İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu da CHP ile işbirliği yapmama kararının ardından partisinin kuruluş amacı ve ilkelerinden uzaklaştığını belirterek istifa ettiğini açıkladı.

Salim Ensarioğlu ise Şeyh Sait tartışması sonucu disipline sevk edilince partiden istifa etmişti. Son olarak Ankara milletvekili Yüksel Arslan Genel Başkan Meral Akşener’in cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olmadığı için “korkaklıkla” suçladığı Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’a destek vereceğini açıklayarak partisinden istifa etmişti.

Bu isimlere ek olarak eski İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz parti üyeliğini sonlandırdığını, eski İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem de partisinden istifa ettiğini açıklamıştı.

Tüm istifaların ardından İYİ Parti’de Türkiye Büyük Millet Meclisine giren 44 milletvekilinden biri ihraç edilirken beşi istifa etti. İYİ Partinin Meclis’teki milletvekili sayısı 38’e düştü.

İYİ Parti’den istifa eden Ensarioğlu'ndan Efkan Ala ve Leyla Zana’ya destekİYİ Parti’den istifa eden Ensarioğlu’ndan Efkan Ala ve Leyla Zana’ya destek

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.