HÜDA PAR: Şeyh Sait değil, onu asanlar hain ve ajan

HÜDA PAR Şeyh Sait'e sahip çıkarken oklarını "asıl onu asanlar"a yöneltti. Parti Sözcüsü Ramanlı "Şeyh Said Efendi ile ilgili yakıştırılan o sıfatlar da ben ve benim gibi düşünen milyonlarca insan tarafından onu asanlar hakkında düşünülüyor" dedi.

Siyaset 21 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve Batman Milletvekili Serkan Ramanlı TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Ramanlı Diyarbakır’da bir bulvara Şeyh Sait isminin verilmesinin ardından başlayan tartışma ile ilgili soruya yanıt verdi.

Ramanlı “Bu dönemdeki milletvekillerinin değil, bu Meclis’e gelmiş geçmiş bütün milletvekillerinin soyundan daha değerli olduğu, o asaletin zekatının bile gelmiş geçmiş bütün milletvekillerine yeter ve artar olduğunu buradan ifade etmek istiyorum” dedi.

Diyarbakır’da bir bulvara Şeyh Sait’in isminin verilmesinden sonra birçok siyasetçi Şeyh Sait’in “hain” ve “İngiliz ajanı” olduğunu söylemişti. Bu iddialar hakkında da konuşan Serkan Ramanlı “Şeyh Said Efendi ile ilgili yakıştırılan o sıfatlar da ben ve benim gibi düşünen milyonlarca insan tarafından Şeyh Said Efendiyi asanlar hakkında düşünülüyor ve üstelik aynı gerekçelerle” diye konuştu.

Ramanlı bu konuyla ilgili sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ben sadece o ileri sürülen yakıştırma ve hakaretlerden ikisine değinmek istiyorum. Şeyh Said Efendinin İngiliz ajanlığı ya da İngilizlerle işbirliği yaptığı söylemi üzerinden bir iftira yürütülüyor. Elbette siyasal bilinci İnkılap Tarihi kitaplarından ibaret olanlar benim bu söylediklerime çok bir anlam veremeyebilir. Ama sadece Şeyh Said Efendi’nin fotoğraflarıyla, onu asan o İstiklal Mahkemesi ekibinin fotoğraflarını gördüğünüzde kimin İngilizlere benzediğini, kimin İngilizlerden ayırt edilemediğini görmek gayet mümkün.”

 

Hüda Par istedi Kültür ve Turizm Bakanlığı yerine getirdi: Sur Festivali'nde konser ve gösteriler iptalHüda Par istedi Kültür ve Turizm Bakanlığı yerine getirdi: Sur Festivali’nde konser ve gösteriler iptal

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.