İmamoğlu mitinginde Tunç Soyer sürprizi: ‘Ona sahip çıkma sırası bizde’

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Gaziosmanpaşa’da yaşam merkezi açtı. İmamoğlu’na yeniden aday gösterilmeyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de eşlik etti. İmamoğlu, Soyer için "Tunç başkanımız benimle İstanbul'da biraz çalışacak" dedi.

Siyaset 8 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Gaziosmanpaşa yaşam merkezi açılışına katıldı. Açılışta İmamoğlu’na CHP Gaziosmanpaşa adayı Hakan Bahçetepe, yeniden aday gösterilmeyen ve CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nda Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de eşlik etti.

Açılışta konuşan Soyer, İmamoğlu’na destek istedi, “Ekrem Başkan beş yıldır İstanbul’a tutkuyla, sevgiyle, aşkla baktı. Şimdi sıra bizde, ona sahip çıkma sırası bizde. Çünkü İstanbul ve Türkiye’nin kaderi ortak. İstanbul bir kez daha nefes alacak, Türkiye’de hep beraber nefes alacağız. Şimdiden zaferimiz kutlu olsun” dedi.

CHP, İzmir'de Tunç Soyer'i aday yapmadı, Cemil Tugay'la yarışacakCHP, İzmir’de Tunç Soyer’i aday yapmadı, Cemil Tugay’la yarışacak

İmamoğlu da konuşmasında Soyer’in İstanbul’da kendisiyle beraber çalışacağını söyledi, “Biz, beş yıl boyunca Tunç Bey gibi, 11 büyükşehir belediye başkanı arkadaşımızla kader birliği yaptık. Omuz omuza olduk. Güzel işler yaptık. Eksiklerimiz olabilir. Ama biz, birikimlerimizle yan yana olmaya, omuz omuza olmaya devam edeceğiz. Bizim birliğimizi, bizim dostluğumuzu, bizim kardeşliğimizi kimse bozamaz. Yolumuz bir bütündür” diye konuştu.

Kurum’a metro göndermesi

İmamoğlu, rakibi Murat Kurum’un ‘Sadece 8 kilometre metro yaptılar’ sözlerine yanıt verdi. İmamoğlu, “Bugün hayırlı bir gün, cuma günü. Ramazan ayına girmek üzereyiz. Paylaşma ayındayız. Vicdanlarımızın en yüksek seviyede olması gereken aydayız.  Allah herkesi yalandan ve iftiradan korusun. Çıkıyor insanlar diyor ki ‘proje yapmadı, onu yapmadı, bunu yapmadı.’  İki tane metro açıyoruz bir hafta sonra. Toplam 65  kilometre metro yapıyoruz. Çıkıyor İstanbul’a yabancı, dersine hiç çalışmamış, acemi aday sahnenin önünde sekiz adım atarak… Ben böylesi kötü espri duymadım. Böylesi bir yalanı, iftirayı da duymadım. İstanbul’un 39 ilçesine bu kardeşiniz eşit davrandı. Ben kimseyi ayırt etmem. Benim belediye başkanlığından anladığım şey ne biliyor musunuz? Bu şehirde bir kişiye dahi ben kızamam, küsemem. Onun için İstanbul’un 39 ilçesi gibi Gaziosmanpaşa da bizim icraatçı, halkçı belediyeciliğimizden çok faydalandı” diye konuştu.

Tunç Soyer'den CHP lideri Özel'in teklifine 'ret'Tunç Soyer’den CHP lideri Özel’in teklifine ‘ret’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.