Seçim yarışına kan karıştı: ‘Benim seçmenim’ deyip evinin önüne gitmiş

Çankırı Çerkeş'te Yeşilöz köyü Muhtarı Kadir Yazar rakibinin akrabası Erdal Dağıstan'ı bıçaklayarak öldürdü. 10Haber’in edindiği bilgilere göre kavga Dağıstan’ın “Bizim seçmenimizin senin evinde ne işi var” demesiyle başladı.

Siyaset 26 Şubat 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Yeşilöz muhtarı Kadir Yazar'ın öldürdüğü Erdal Dağıstan

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere kısa bir süre kaldı. Seçimler yaklaştıkça rakipler arasındaki tansiyon da yer yer yükseliyor. Kimi yerlerde gerginlikler kavgaya dönüşüyor. Bu seçimlerin ilk kanı Çankırı’da döküldü. Çerkeş ilçesine bağlı Yeşilöz köyünde muhtar Kadir Yazar ile rakibinin ailesi gece birbirine girdi. Kavga sonucunda muhtar adayı Umut Dağıstan’ın amcasının oğlu Erdal Dağıstan hayatını kaybetti.

Hollanda isyan etti: Türkiye seçim gerginliğini bize ihraç ettiHollanda isyan etti: Türkiye seçim gerginliğini bize ihraç etti

10Haber’in edindiği bilgilere göre muhtar Kadir Yazar ile Erdal Dağıstan’ın evleri karşı karşıya, aradan sadece bir yol geçiyor. Kadir Yazar gece saat 01.30 sıralarında azalarıyla evde toplantı yapıyordu. Dağıstan akrabası olan muhtar adayını destekleyeceğini söyleyen bir kişinin arabasını Kadir Yazar’ın evinin önünde gördüğünü söyleyip oğluyla Yazar’ın evinin önüne gitti. Bu sırada 62 yaşındaki Yazar ve azaları toplantıyı bitirmiş dağılıyordu. Yazar, Dağıstan’a “Benim evimin önünde ne işin var?” diye bağırdı. Sözlü tartışmanın büyümesiyle 45 yaşındaki Erdal Dağıstan ile Yazar kavgaya tutuştu. Erdal Dağıstan ve oğlu muhtarı yere yatırıp feci şekilde dövdü. Muhtar Yazar da Erdal Dağıstan’a bıçakla karşılık verdi. Olay yerindekilerin haber vermesi üzerine evin önüne ambulans ve polis ekipleri geldi. Çerkeş Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Dağıstan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Kaburgalarında kırıklar olan muhtar Yazar ise polis nezaretinde Çankırı’da hastaneye kaldırıldı. Tedavisinin bitmesinin ardından gözaltına alınacak.

Öte yandan taraflar arasında önceden arsa yüzünden husumet olduğu öğrenildi.

Komşu kavgasında tekmeler konuşmuştu: Polat çiftine bir ceza talebi dahaKomşu kavgasında tekmeler konuşmuştu: Polat çiftine bir ceza talebi daha

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.