İmamoğlu ‘pejmürde’ TÜGVA binasını bizzat denetledi

İstanbul Fatih’te 5 yıl önce TÜGVA’ya devredilen ancak hâlâ harabe halde olan binayı denetleyen İBB Başkanı İmamoğlu binanın hali için ‘pejmürde’ dedi ve “Hak sahibi bile değilken bu hal ne böyle?” diye sordu.

Siyaset 3 Ocak 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

İstanbul’da önceki gün Cumhurbaşkanı’nın oğlu Bilal Erdoğan’ın başında bulunduğu TÜGVA’nın düzenlediği Gazze’ye destek mitinginde açılan tevhit bayrakları tartışılırken dün İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da TÜGVA’yı başka bir vesileyle gündeme getirdi.

İmamoğlu önceki yönetim tarafından Kasım 2018’de onarım karşılığında 25 yıllığına TÜGVA’ya devredilen Fatih’teki harabeye dönmüş yapıda incelemelerde bulundu. TÜGVA’nın “Restorasyon işlemlerinin pandemi nedeniyle gerçekleştirilemedik” savunmasını yaptığı alanın son halini “pejmürde” olarak niteleyen İmamoğlu önceki yönetim tarafından TÜGVA’ya tahsis edildikten sonra harabeye dönen, bir Mimar Sinan eseri olan tarihi Mihrimah Sultan Camii’nin tam karşısında bulunan yapıda incelemelerde bulundu.

İmamoğlu: Bu inat niye?

İmamoğlu’na inceleme gezisinde CHP’nin Fatih Belediye Başkan adayı Mahir Polat da eşlik etti. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Oktay Özel’den binayla ilgili bilgiler alan İmamoğlu “Öyle güzel bir yerde ki. Tam Fatih’e giriş. Şu pejmürde hale bak. Bir de hak sahibi değilsin. Hak sahibi değilsin, hak sahibi olanın hakkını elinden almaya çalışıyorsun. Yakılıp yıkılmış bir yer. Yani bu inat niye? Ondan sonra laf gelince ‘çöp çukur’. Çöp çukur bu işte. Bu kafa yani. Surların dibi. Muazzam bir yer. Buradan toplumsal mesajını ver, insanları içine çek. Burası sanki sanırsın Fatih değil de bir başka bir ülke gibi. O insanlar niye öyle öne çıkıyor? Sen burada yeterince kültürel alan üretememişsin, ondan. İşte buralarda onu üreteceksin. Camiyle karşı karşıya” dedi.

Mahkeme hükümet konağının TÜGVA'ya verilmesinin yürütmesini durdurduMahkeme hükümet konağının TÜGVA’ya verilmesinin yürütmesini durdurdu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.