İmamoğlu’ndan CHP’li olmayan belediyelere çağrı: İşbirliğine hazırız

İBB Başkanı İmamoğlu CHP'li belediyeler arasındaki iletişime dikkat çekti ve diğer belediyelere seslendi. İmamoğlu "İşbirliğini samimiyetle talep eden farklı partilerden belediye başkanlarıyla da kurmaya hazırız" dedi.

Siyaset 5 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Ekrem İmamoğlu.

Cumhuriyet Halk Partili (CHP) 14 büyükşehir belediye başkanı yerel yönetimlerden sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek ile Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ev sahipliğinde bir araya geldi. Buluşmadan önce açıklama yapan İmamoğlu “Türkiye’de artık CHP’li belediyeler gerçeği vardır. Beldesinden büyükşehrine kadar her düzeyde CHP’li belediyelerin uygulamaları, projeleri vatandaşlarımız tarafından beğeniyle takip ediliyor ve talep ediliyor. 2014 seçimlerinden altı büyükşehir belediye başkanı olarak çıkmıştık. 2019’da 11 büyükşehir belediyesi kazanarak çıktık. Şimdi 2024’te, 31 Mart seçimleriyle 14 büyükşehir belediye başkanı olarak milletimizin hizmetindeyiz” dedi.

“Hiçbir belediyemizin diğerlerinden daha az başarılı olmasını asla kabullenemeyiz, kabullenmeyeceğiz” diyen İmamoğlu amaçlarının bütün belediyelerinin başarılı olması olduğunu anlattı. Kendi aralarında kurdukları iletişime de dikkat çeken  İmamoğlu “Bu iletişim ve iş birliğini samimiyetle talep eden farklı partilerden belediye başkanlarıyla da kurmaya hazır olduğumuzu ve hatta kurduğumuzu ve buna karşı duran bazı reflekslere dönük de en sıcak ilgimizle, en samimi dayanışmamızla devam edeceğimizi ve ısrar edeceğimizi belirtmek ve buradan çağrı yapmak isterim. Biz böyle bir anlayışın, böyle bir kültürün içinden geliyoruz. Siyasetin asla kutuplaştırıcı ve ayrıştırıcı sayfasında olmayacağımızı buradan tekrar beyan ediyoruz. Bunun bizim çok değerli bir özelliğimiz, çok önemli bir varlığımız olduğuna inanıyorum” dedi.

İmamoğlu sözlerini şöyle noktaladı:

“Elbette partimizi yüceltmek, iktidar yapmak istiyoruz. Ama bunun yolunun partizanlıktan asla geçmediğini çok iyi biliyoruz. Önümüzde büyük bir özenle, incelikle ve olağanüstü bir çabayla yürütmemiz gereken tarihi bir süreç var. Bunun farkındayız. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının ilk yılında elde ettiğimiz büyük yerel yönetim başarısıyla birlikte, çok daha milletimizin kazanacağı dönemleri var etme konusunda güçlü adımlar ve güçlü temeller atmak zorunda olan bir ekip olduğumuzun farkındayız. Biz, birlikte kazanmayı bilen ve birlikte kazanan bir ekibiz. Birlikteyken kazanan ve onun gücünden milletimizin faydalanmasını bilen bir ekibiz. El birliğiyle, gönül birliğiyle çok güzel işlere imza atacağız. Umudunu bize bağlamış olan on milyonlarca vatandaşımızı asla hayal kırıklığına uğratmadan, çok güzel günlerde, onlarla birlikte, mutlu yaşanan kentleri var edeceğiz. Yolumuz açık olsun.”

İmamoğlu 'bu şehrin anayasası yapılacak' deyip tehlikeye dikkat çektiİmamoğlu ‘bu şehrin anayasası yapılacak’ deyip tehlikeye dikkat çekti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.