Ak Parti’de hem Efkan Ala hem de Mustafa Şen Ankara’dan ve anketlerden umudu kesti

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala Yeniden Refah Partisi'nin seçime girdiği yerlerde CHP’nin şansının arttığını belirtti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen ise “Mansur Bey önde” dedi.

Siyaset 7 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Yerel seçime birkaç hafta kala Ak Parti cephesinden bazı düş kırıklığı açıklamaları gelmeye başladı. Partinin Genel Başkanvekili Efkan Ala, Yeniden Refah Partisi’nin Ak Parti oylarını düşürdüğünü ve ‘CHP’ye kazandırdığını’ söyledi. Partinin seçim araştırmalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen ise Ankara’da yaptırdıkları anketlerde Mansur Yavaş’ın yarışı önde götürdüğünü kabul eden ilk Ak Partili yönetici oldu.

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala Anadolu Ajansı’na Cumhur İttifakı yerel seçim işbirliği süreci ile seçim gündemine ilişkin sorularını yanıtladı.

MHP ve BBP ile yapılan işbirliğinin içeriğiyle ilgili bilgi veren Ala bu işbirliklerini “prensipler anlaşması” olarak niteledi. Ala “Öbür partilerle görüşürken de aynı prensipleri dile getirdik ama bazılarıyla anlaşmak mümkün olmadı” diye konuştu.

“İttifakta çerçeve şudur; eğer iki parti de ayrı ayrı girdiği zaman ikisinden biri kazanacaksa sorun yok. Mesela bir seçim bölgesinde ya MHP ya AK Parti kazanacak. Burada bir sorun yok. Ama iki parti de seçime girdiğinde eğer CHP kazanacaksa o zaman sorun var demektir. Eğer CHP kazanacaksa ittifak çatısı altında olmanın anlamı yok” diyen Ala şunları söyledi:

“Yeniden Refah Partisi’nin girdiği yerlerde seçimleri kendisinin kazanma ihtimali yok ama kendisi orada seçime girdiği için CHP’nin kazanma ihtimalini artırıyor. Aslında oy o partiye de verilmiş olmuyor, doğrudan CHP’nin, muhalefet partisinin belediyeyi kazanmasına yardımcı olmuş oluyor. Çünkü bütün veriler o seçimi kazanma ihtimallerinin olmadığını gösteriyor. Bunun için artık günümüzde müneccim olmaya lüzum yok. Yani hesap ortada, durum görülüyor. Ama orada sırf seçime girdikleri için bu sefer AK Parti’nin orada seçimi riske giriyor. AK Parti’nin ve Cumhur İttifakı’nın gerçekten çok farklı; olumlu anlamda söylüyorum; açık ara sonuçlar alacağı kanaatindeyim ve bu konuda bizim bir tereddüdümüz yok. Anket sonuçlarını sadece sonuç görmek için değil, vatandaşlarımız ne istiyor, nelere dikkat ediyorlar, ne bekliyorlar, onları da tespit etmek için yaptırıyoruz ve bu şekilde yolumuza devam ediyoruz.”

Mansur Yavaş’tan belediye meclisi uyarısı: İhtiyacım varMansur Yavaş’tan belediye meclisi uyarısı: İhtiyacım var

Mustafa Şen: Anketlerin çoğunda Mansur Bey önde

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen ise katıldığı bir canlı yayında gündeme ilişkin sorulara cevap verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve AK Parti’nin oy oranıyla ilgili konuşan Şen “Cumhurbaşkanımızınki yüzde 52; Cumhur İttifakı’nın 50’nin üzerinde. AK Parti olarak bizim oy oranımız yüzde 41-42” dedi.

Şen’in konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

“Biz AK Parti olarak adım adım yükseliyoruz. Bunun gereklerini yerine getiriyoruz. AK Parti yapı sökümü yapmıştır siyasette. Yıkmadan yeniden yapmıştır.

Bir parti 2028 seçimlerine hazırlanıyor. 2053’e kadar bütün bakanlıklar ne yapacağını, sıfır emisyonla nasıl yapılacağınız biliyor. Bakın 2053’ü planlıyoruz. 3 ay 5 ay sonra aday yapacağınız kişiyi daha bilmiyorsunuz, biz seçimi gün gün planladı. Siyasi olarak 2028 seçimleri planlıyoruz şimdiden.

Ankara bir başkent. Başkent ışıltısını kaybetti, yavaşladı. Vatandaş buradan bakıyor. Anketleri ben de görüyorum. Anketlerinde çoğunda Mansur Bey önde çıkıyor. Bazılarında ise Sayın Turgut Bey önde çıkıyor. Biraz zamana ihtiyacımız var. Adaylar daha yeni kendilerini ortaya koymaya başladılar. Biraz adayların sahada kendilerini göstermesini bekleyelim ve görelim diye söylüyorum.”

İmamoğlu’ndan AK Partililere: İnancınız üzerinden siyaset yapanlara cevabı siz verinİmamoğlu’ndan AK Partililere: İnancınız üzerinden siyaset yapanlara cevabı siz verin

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.