İmamoğlu’ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gönderme: Hakkını arayanları gözaltına alıyorlar

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mitinginden önce gözaltına alınan çıraklık sigortası mağdurlarını hatırlatarak “Hakkını arayanı ya gözaltına alıyorlar ya yumruk atıyorlar” dedi.

Siyaset 20 Mart 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üç gün önceki Konya mitingine giden staj ve çıraklık sigortası mağduru 50 kişi gözaltına alınmıştı. Erdoğan miting sırasında da ‘çırağa müjde’ sloganlarına “Çırağa müjde olmaz, kalfaya ustaya müjde olur” diyerek çıkışmıştı.

İki gün önce de Kocaeli’nde konut anahtar teslim programında TOKİ Başkanı Ömer Bulut kendisini protesto eden bir vatandaşı yumruklamıştı.

Seçim çalışmaları kapsamında Sarıyer’de konuşan İmamoğlu’nun gündeminde bu iki olay da vardı.

‘Hakkını arayanları ya gözaltına alıyorlar ya yumruk atıyorlar’

Erdoğan’ın ”Hakkını arayan, gelsin yüzüme haykırsın” sözlerini hatırlatan İmamoğlu şunları söyledi: “Hakkını arayan vatandaşa ise ne yaptı? Hakkını arayanı ya gözaltına alıyorlar ya yumruk atıyorlar. Öyle değil mi? Televizyonda izlediniz. Yumruğu atan da kim? TOKİ Başkanı. Allah, akıl versin sana. Atatürk’ün bize emaneti, Cumhuriyet o kadar değerli ki. Niye biliyor musunuz? Bizleri eşitledi. Hepimizi eşitledi. Şimdi ben İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’yım ya; yok hiçbirinizden farkım. Ben her birinizle eşitim. Hatta ben, size hizmet etmek için yola çıkmış ve sizin oyunuzu almışsam, benim boynum hafif bükük olacak önünüzde. Çünkü, Cumhuriyetin yöneticisi haddini bilecek, haddini. Had bildiren yöneticilerin devri bitti. Atatürk’ten Allah razı olsun. O devri bitirdi. O biteli 100 seneyi aştı. Onun için egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir.”

İmamoğlu'ndan Kurum'a 'sekiz kilometre' yanıtı: Özür dileyeceklerİmamoğlu’ndan Kurum’a ‘sekiz kilometre’ yanıtı: Özür dileyecekler

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.