İmamoğlu’ndan ‘Kılıçdaroğlu ile yemek’ mesajı: İlgiyi hayretle izliyorum, buluşuruz

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu gazetecilerin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşüp görüşmeyeceği sorusunu "Buluşuruz. Buluşacağız" diye yanıtladı. Ancak zaman vermedi.

Siyaset 26 Haziran 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

13 yıl sürdürdüğü CHP Genel Başkanlığı görevinden ayrılmasıyla neticelenen kurultay sonrası yeni yönetime sert göndermeleriyle öne çıkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’la görüşmesi ana muhalefet cephesinde hareketlenmeye yol açtı.

Hatırlatalım; iki isim dün akşam yemeğinde bir araya gelmiş ve öncesinde de özel gündemleri olmadığını, ana hatlarıyla Türkiye’nin sorunlarını konuşacaklarını söylemişlerdi. Bu sırada gazeteciler mikrofonu Kılıçdaroğlu’na uzatarak kendisinin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile de bir araya gelip gelmeyeceğini sormuştu.

14 – 28 Mayıs 2023’teki cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinden sonra Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu arasında gerilim yaşandığı gözleniyordu. Öyle ki ana muhalefet liderinin değişmesiyle sonlanan kurultaya giden süreci bizzat İmamoğlu ‘değişim’ çağrısıyla başlatmıştı.

Kılıçdaroğlu’nun gazetecilerin sorusuna yanıtı şöyle oldu: “Onu bilmiyorum arkadaşlar. Talep olursa elbette görüşürüz. Bizim partili arkadaşlarımız. Yabancı biri değil, başka biri değil. Oturacağız, konuşacağız.”

Bu sözlerin ardından gözler CHP lideri Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu’na çevrildi.

Özel “Yemekler yenmiyorsa, önceki genel başkanla birlikte büyükşehir belediye başkanlığı yapmış arkadaşlar yemek yemiyorsa, sohbet etmiyorlarsa bunun haber değeri vardır. Yemeğin haber değeri olması demek ki bu konularda bizim de normalleşmeye ihtiyacımızın olduğunu gösteriyor” demekle yetindi.

Bu gelişmeden memnuniyet duyduğunu ve olası bir İmamoğlu – Kılıçdaroğlu görüşmesini desteklediğini de sözlerine ekledi.

İmamoğlu ise konuya bugün Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı olarak ulusal koordinasyonunu üstlendikleri Avrupa Hareketlilik Haftası lansman etkinliğinde değindi.

İmamoğlu: Buluşuruz, buluşacağız

“Bu yemeğe olan ilgiyi hayretle izliyorum. Biz önceki dönem genel başkanımız ile buluşuruz, buluşacağız. Bunun böyle bir olaya dönüşmesi CHP’yi rahatsız ediyor” diyen İmamoğlu şöyle devam etti:

“Biz hem genel başkanımız Özgür Özel ile hem de önceki dönem genel başkanlarımızla görüşürüz. Bence gerçekten merak edilmesi gereken bizim buluşacağımız yemek değil de vatandaşlarımızın, toplumumuzun yemeklerinde ne yiyemediği. Yani ekonomi diye düşünüyorum.”

İmamoğlu’nun herhangi bir zaman vermemesi dikkati çekti.

Kılıçdaroğlu Yavaş'la görüştü, Özel 'normalleşme' vurgusu yaptıKılıçdaroğlu Yavaş’la görüştü, Özel ‘normalleşme’ vurgusu yaptı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.