İmamoğlu’ndan Kurum’a ‘köfteci’ yanıtı: Her yediği köftede İstanbul seçimini hatırlayacak

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Murat Kurum’un ”Seni ancak bakanlığın kantinine köfteci olarak alırlar” sözlerine “Muhtemeldir ki 31 Mart'tan sonra her yediği köftede İstanbul seçimini hatırlayacak” diye yanıt verdi.

Siyaset 27 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu Saraçhane İBB Başkanlık Binası’nda basın toplantısı düzenledi. Burada yaptığı konuşmada 2027 Avrupa Oyunları’nın İstanbul’da yapılacağını duyuran İmamoğlu gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Bakan Yerlikaya’ya tepki

İmamoğlu Ak Parti’nin İBB adayı Murat Kurum’a oy istemek için sahaya inen bakanlara tepki gösterdi. İmamoğlu “Türkiye Cumhuriyeti devleti ilk kez böyle bir zafiyet içinde. Umarım kendilerine çeki düzen verip görevlerinin başına gelirler. Umuyorum bir an önce akılları başlarına gelir. Bunun için seçimlerde büyük bir fark lazım” diye konuştu.

Kabine’nin ilk defa işlerini bu kadar boşlamış bir duruma evrildiğini söyleyen İmamoğlu “Dışişleri Bakanı’na, İçişleri Bakanı’na bakıyorum… Bir kere her şeyden önce sandık güvenliği İçişleri Bakanı’na ait. Sen seçim propagandası yaparsan bu devlet sana nasıl güvenecek?” diye sordu.

Bakanları milletin aklıyla dalga geçmekle eleştiren İmamoğlu “Her makamın ağırlığı var. Bakan olmanın da ağırlığı var. Bu ağırlığı taşıyabilmelerini diliyorum. Çok yanlış yapıyorlar” dedi.

“Seçim yasağı var hala propaganda yapıyorlar” diyen İmamoğlu “Gerçek bir ders verilmeli” diye konuştu.

‘Ülke gündemini bilmeyen akıl İstanbul’a başkanlık yapamaz’

Murat Kurum’un “Muhalefet ülke gündemini yerel seçime taşıyor” sözleri de sorulan İmamoğlu şunları söyledi: “Ülke gündemi ne? Yoksulluk, enflasyon, işsizlik… Bunları anlamayan bir akıl İstanbul’a belediye başkanlığı yapamaz.”

Cumhur İttifakı’nın İstanbul adayı Murat Kurum’un kendisi için kullandığı “Bakanlıkların kapısından içeri bile giremezsin öyle bir liyakat yok. Seni ancak bakanlıkların içine köfteci olarak alırlar” sözleri sorulan İmamoğlu “Belli ki esnafla, esnaf olmakla sorunu var. 31 Mart’tan sonra her yediği köftede İstanbul seçimini hatırlayacak” diye konuştu.

Seçim güvenliğiyle ilgili sorulara da yanıt veren İmamoğlu “İnsanlarımız uzun zamandır tedirgin, kaygılı. O bakımdan sandıkta görev alma meselesini en üst seviyeye taşıma sebebimiz bu zaten. Çünkü büyük bir sorun var. Buna fırsat veren iktidar ama biz 2019’da bunu İstanbul’da başardık. Görevlilerimiz son derece donanımlı” dedi.

İmamoğlu sandıkta görev almak isteyenlerin İstanbul Gönüllüleri’ne başvurabileceğini de yineledi.

2027 Avrupa Oyunları İstanbul'da2027 Avrupa Oyunları İstanbul’da

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.