İmamoğlu’ndan Kurum’a sahur yorumu: Hayatı öğreniyor, öğrensin

İBB Başkanı İmamoğlu AK Parti İstanbul adayı Kurum'un sahurda gençlerle menemen yaptığı görüntülere dair soruyu yanıtladı. İmamoğlu 'Zaten adaylık dönemini sadece yaşayan arkadaşların en büyük kazanımı, bu dönemde hayatı öğreniyorlar' dedi.

Siyaset 14 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Ümraniye – Ataşehir – Göztepe metro hattının test sürüşüne katıldı. Ataşehir İstasyonunda Metro A.Ş yetkililerinden bilgi alan İmamoğlu daha sonra metroya binerek test sürüşüne katıldı.

Aldığı bilgilerin ardından açıklamalarda bulunan İmamoğlu hattın finans merkezi üstünde olması dolayısıyla da önemli olduğunu söyledi ve “Yani bir hat hariç hiçbir hatta bir çalışan mobilizasyonu, çalışan hareketliliği neredeyse yoktu, sıfırdı. Yani şantiyeler boştu. Bu yüzde dört seviyesinde devraldığımız şantiyelerden biri. Yani şöyle düşünün. Tam iki buçuk senede yüzde dört ilerleme; biz 2019 Ekim ayında buraya start veriyoruz. Günün sonunda bugün bu hatta yüzde 80 seviyeye gelmenin gururunu yaşıyoruz” dedi.

Ulaştırma Bakanlığı tarafından açılan Bakırköy- Kirazlı hattının inşaatının dokuz yıl sürdüğünün altını çizen İmamoğlu “En boş laf ne biliyor musunuz? ‘İktidarda biz olalım, belediye de biz olalım, iş yapalım.’ O işi geçin. Rahmetli Erbakan güzel anlatmış, geçen gün videosunu izledim. Rahmetli Erbakan bu işin boş iş olduğunu ders verir gibi anlatmış. Ben Sayın Cumhurbaşkanına ve diğer bu anlamdaki savunucularına rahmetli Erbakan’ın o ders gibi videosunu dinlemeyi tavsiye ediyorum. O kadar güzel anlatmış ki böyle bir şeyin olmadığını, tam aksi bir motivasyonun daha iyi olduğunu, her kelimesinin altına imza atıyorum rahmetli Erbakan’ın. Bu anlamda sürecin ne kadar kötü yönetildiğinin, işlerinin güçlerinin bunlar olmadığının, başka işlerle uğraştıklarının karşılığıdır” diye konuştu.

Bir gazetecinin ’31 Mart seçimlerinin çalışmaları nasıl ilerliyor, seçimi nerede takip edeceğiniz belli mi?’ sorusuna yanıt veren İmamoğlu “İl başkanlığımız çalışıyor. Şu an netleşmiş bir şey yok ama muhtemelen Cumhuriyet Halk Partisi il binası ana lokasyon olacaktır diye düşünüyorum. Ama bu konuda da il başkanlığımız çalışıyor. Yine partimizin önemli yöneticileri süreci içinde muhtemelen önümüzdeki hafta netleşir. Ama en azından biz 1 Nisan’da nerede olacağımızı biliyoruz” yanıtını verdi.

Murat Kurum sahurda öğrenci evinde menemen yapmıştı.

Rakibi Murat Kurum’un sahurda öğrenci evi ziyareti ve menemen yapma görüntüleri sorulduğunda İmamoğlu “Zaten adaylık dönemini yaşayan arkadaşların en büyük kazanımı bu dönemde hayatı öğreniyorlar. Öğrenmeye devam etsin” dedi.

Kurum 12 Mart’ta öğrenci evine konuk olup sahur yapmıştı. Kurum “Yemeği bana hazırlattılar, ama olsun afiyetle yedik. Allah tuttuğumuz oruçları kabul etsin” demişti.

Diyarbakırlı iş insanları: Kürt seçmenin büyük bölümü İmamoğlu'na oy verecekDiyarbakırlı iş insanları: Kürt seçmenin büyük bölümü İmamoğlu’na oy verecek

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.