İnce’den Özdağ’a: Delikanlılığa sığmaz

Muharrem İnce ile Ümit Özdağ arasındaki polemik sürüyor. Bu kez İnce, Özdağ’ın Kılıçdaroğlu ile arasındaki gizli protokolü açıklamasıyla ilgili olarak “Aldığın şeyi açıklamak etik değil. Racona, mertliğe sığmaz, delikanlılığa ve etiğe sığmaz” dedi.

Siyaset 31 Ocak 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ve Zafer Partisi lider Ümit Özdağ

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasındaki polemik sürüyor.

Muharrem İnce CHP’yle yürüttüğü işbirliği görüşmelerinin olumsuz sonuçlanmasının ardından katıldığı canlı yayında “Yav Ümit Özdağ’a MİT Müsteşarlığı’nı vermediniz mi? Ümit Özdağ’a üç bakanlık vermediniz mi? Utanmıyor musunuz? Muharrem İnce’ye bir ilçe belediyesi vermedik demeye” demişti.

Ümit Özdağ’ın teklifine İYİ Parti’den yanıt: TutarsızlıkÜmit Özdağ’ın teklifine İYİ Parti’den yanıt: Tutarsızlık

İkinci tura kalan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu destek için Ümit Özdağ’la görüşmüş ve çeşitli bakanlıklar ile bürokrasiden koltuk vermek üzere anlaşmıştı. Özdağ bu şartla Kılıçdaroğlu’na ikinci turda destek vermişti.

Ümit Özdağ, İnce’nin canlı yayındaki sözlerine sosyal medya hesabından “Ne diyeyim, çok güldüm. Verene değil alana bakacaksın derler” yanıtını vermişti.

Muharrem İnce sosyal medya hesabı üzerinden basın toplantısından bir kesit paylaştı. İnce videoda Özdağ’ı da eleştirerek “O gün verilen bakanlık ve müsteşarlıkları doğru bulmuyorum. Fakat Kılıçdaroğlu seçimi kaybetmiş. Ümit Özdağ’ın kaybetmiş Kılıçdaroğlu’na yumruk atmasını, o belgeyi açıklamasını doğru bulmuyorum. ’Ben çok şey aldım’, marifet değil. Aldığın şeyi açıklamak etik değil. Racona, mertliğe sığmaz, delikanlılığa ve etiğe sığmaz” dedi.

Kılıçdaroğlu’ndan Ümit Özdağ’a kısmi yalanlama: MİT iddiasına şerh koyduKılıçdaroğlu’ndan Ümit Özdağ’a kısmi yalanlama: MİT iddiasına şerh koydu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.