İstanbul’da büyük restleşme: Erdoğan ile Kılıçdaroğlu’nun mitingi çakıştı

14 Mayıs seçimlerine günler kala cumhurbaşkanı adayları mitinglere hız verdi. Mitinglerin en önemli durağı olarak kabul edilen İstanbul, 7 Mayıs’ta Cumhur İttifakı adayı Erdoğan ile Millet İttifakı adayı Kılıçdaroğlu’nun mitinglerine ev sahipliği yapacak.

Siyaset 29 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

14 Mayıs seçimlerine 15 gün kala gözler cumhurbaşkanı adaylarının miting performanslarına çevrildi. Cumhur İttifakı’nın adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı’nın ardından hız verdiği mitinglerine “midesini üşüttüğü” için ara vermek zorunda kaldı. Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise günde en az üç programa katılıyor. Cumhur İttifakı’nda kabine üyeleri, Millet İttifakı’nda da cumhurbaşkanı yardımcısı adayları ve Altılı Masa’nın liderleri sahada.

Milliyet’ten Ayşegül Kahvecioğlu’nun haberine göre, liderlerin miting turundaki en önemli durağı olan İstanbul, 7 Mayıs’ta büyük bir restleşmeye ev sahipliği yapacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu’nun büyük İstanbul mitingleri aynı güne denk geldi.

11 milyon 350 bin 971 seçmenin yaşadığı İstanbul’da her iki mitingin aynı gün yapılacak olması, görevlendirilecek polis sayısı, kapatılacak yollar, kurulacak güvenlik alt yapısı gibi başlıklarda sıkıntı yaşanabileceği değerlendiriliyor.

Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Yavaş'ı yanına alarak vites yükseltti: Bir günde üç miting yaptı, çok büyük kalabalıklar topladıKılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Yavaş’ı yanına alarak vites yükseltti: Bir günde üç miting yaptı, çok büyük kalabalıklar topladı

Avrupa yakasındaki Yenikapı Meydanı ve Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi, Erdoğan’ın öncelikli seçeneklerinden. Kılıçdaroğlu’nun ittifak ortaklarıyla birlikte sahneye çıkacağı adresin ise Anadolu yakasındaki Maltepe Miting Alanı olması planlanıyor.

Cumhur İttifakı’nın adayı Erdoğan’ın rahatsızlanmasının ardından bazı programları ertelenirken, bundan sonraki mitinglerin sayısında bir seyreltmeye gidilebileceği değerlendirmeleri yapılıyor. Ancak mevcut programda henüz bir değişiklik gözükmüyor. Buna göre Erdoğan, 29 Nisan Cumartesi, Alsancak Gündoğdu Meydanı’nda İzmirlilerle bir araya gelecek.

Millet ittifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 30 Nisan’da ittifak ortaklarıyla İzmir’de olacağı belirtiliyor. O gün Erdoğan da Ankara Millet Bahçesi’nde Cumhur İttifakı seçmeniyle buluşacak.

Erzurum Valiliği Kılıçdaroğlu'nun mitingine önce onay verdi sonra yerini değiştirdiErzurum Valiliği Kılıçdaroğlu’nun mitingine önce onay verdi sonra yerini değiştirdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.