İYİ, Gelecek ve DEVA’da önemli istifalar

Gelecek Partisi Ankara İl Başkanı Hakan Tokaç ve DEVA Partisi Ankara İl Başkanı Nutku Akın parti içinde yaşanan sorunlar nedeniyle istifa etti. Öte yandan İYİ Parti İBB sözcüsü de istifasını açıkladı.

Siyaset 20 Şubat 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Gelecek Partisi Ankara İl Başkanı Hakan Tokaç ve DEVA Partisi Ankara İl Başkanı Nutku Akın partilerinden istifa etti. Tokaç sosyal medya hesabından kurucusu olduğu, parti yönetim kurulu üyeliği yaptığı partisinin genel seçimlere tek başına bağımsız girmesini arzu ettiklerini, buna rağmen ittifak modeliyle seçimlere girildiğini ve partinin altılı masa ve CHP birlikteliğinin ağır sonuçlarıyla karşı karşıya kaldığını öne sürdü.

Genel seçimlerden sonra CHP ile birlikte hareket etmeme konusunda alınan ilkesel kararlara uyulmadığını aktaran Tokaç partide yaşanan aksaklıkları, yanlışları yapıcı eleştiri ve önerilerle, sözlü, yazılı olarak yetkili organlara iletmesine rağmen partide iç muhasebe, akıl ve istişare kanallarının kapalı olduğunu kaydetti.

İstifa eden DEVA Partisi Ankara İl Başkanı Utku Akın ise partinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında 19 Eylül 2023’ten beri Ankara İl Başkanlığı görevini yürüttüğünü belirterek son zamanlarda parti içinde yaşanan sorunların ve kişisel çıkarların kendisini istifaya zorladığını dile getirdi.

Partinin seçmen nezdindeki popülerliğinin düştüğünü, seçimlerde başarısız olma riskinin arttığını ifade eden Akın Genel Başkan Ali Babacan’ın süreci sağduyuyla yönetemediğini ve genel merkezdeki birkaç kişilik grubun etkisinde kaldığını öne sürdü.

İYİ Parti İBB Sözcüsü istifa etti

Önemli bir istifa de İYİ Parti’den geldi. Aralık ayında istifa eden İbrahim Özkan yerine seçilen İBB İYİ Parti Grup Başkanvekili Suat Sarı göreve başladıktan iki ay sonra istifa etti. Bu istifayla İYİ Parti’nin İBB Meclisi’nde bir üyesi kaldı.
Aday belirleme sürecinde ‘eğitim ve liyakat’ gibi kamuoyunda sıkça dile getirilen değerlerin kendi partisinde de geçerli olmadığını gördüğünü belirten Suat Sarı aday belirleme yöntemlerinin İYİ Parti’nin değer, ilke ve politikalarına aykırı olduğunu söyledi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Sarı, Cesurlar hareketinin’ sekteye uğradığını belirterek “Bu çatı altında ülkeme ve milletime faydalı olamayacağımı anladığım için İYİ Parti üyeliğinden ve İBB Grup Başkanvekilliği görevinden istifa ediyorum” dedi.

İYİ Parti örgütlerinde istifa rüzgarıİYİ Parti örgütlerinde istifa rüzgarı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.