İYİ Parti Ümit Dikbayır’dan savunma istedi

İYİ Parti, Disiplin Kurulu’na sevki gerçekleştirilen Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır hakkında soruşturma başlatılmasına, savunmasının istenmesine ve tedbir talebinin kabulüne oy birliğiyle karar veriliğini duyurdu.

Siyaset 23 Kasım 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
İYİ Parti Disiplin Kurulu Ümit Dikbayır'ın savunmasını alacak.

İYİ Parti’de Dikbayır gündemden düşmüyor. Meral Akşener ve yakınlarının banka hesaplarını incelettiği iddiasıyla gündeme gelen Dikbayır için en son bir kadını taciz ettiği iddiası ortaya atılmış, Dikbayır Akşener tarafından kesin ihraç istemiyle parti disiplin kuruluna sevk edilmişti.

İYİ Parti Disiplin Kurulu yaptığı toplantının ardından Dikbayır’la ilgili alınan kararı şöyle duyurdu:

“Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener tarafından tüzüğümüzün 4 ayrı maddesinin ihlali konusunda kesin ihraç ve tedbir talebi istemi ile Disiplin Kurulu’na sevki gerçekleştirilen Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır hakkında soruşturma başlatılmasına, savunmasının istenmesine ve tedbir talebinin kabulüne oy birliğiyle karar verilmiştir.”

Ümit Dikbayır kendisi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu, TBMM’ye “dokunulmazlığım kaldırılsın” dilekçesi verdi.

Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır kendisi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuş, hakkında 4 başlıktaki iddiaların incelenmesini istemişti. Ayrıca TBMM’ye de başvurarak dokunulmazlığının kaldırılması talebinde bulunmuştu.

Bu haftaki İYİ Parti Meclis Grup Toplantısı’nda konuşan Genel Başkan Meral Akşener Dikbayır veya ortaya atılan iddialar konusunda herhangi bir açıklama yapmamıştı.

İYİ Parti’den yakın dönemde istifa eden isimler arasında yer alan eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak isim vermeden Meral Akşener’i eleştirdi. Durmuş Yılmaz yaptığı paylaşımda, “Ülke gündemindeki yakıcı sorulara yanıt vermek üzere kürsüye çıktı, bir saat dedikodu yaptı, bir bir soruya yanıt vermeden kürsüden indi” dedi.

Dikbayır'dan kendisi hakkında suç duyurusu: Dokunulmazlığının kaldırılmasını talep ettiDikbayır’dan kendisi hakkında suç duyurusu: Dokunulmazlığının kaldırılmasını talep etti

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.