İYİ Parti’de 6 isim kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi

İYİ Parti'de Ethem Baykal, Sevinç Gümüş, Tamer Kayaalp, Musa Ertugan, Günay Kodaz ve İsmet Koçak, kesin ihraç istemiyle Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edildi. 10Haber'e konuşan Baykal, “Fednokrat bir yapının verdiği kararlar hükümsüzdür” dedi.

Siyaset 20 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

İYİ Parti’de kurultay sürecinde muhalif hareket başlatan 6 isim hakkında kesin ihraç istemiyle disiplin süreci başlatıldı.

İYİ Parti’de Ethem Baykal, Günay Kodaz, İsmet Koçak, Musa Ertugan, Tamer Kayaalp ve Sevinç Gümüş, parti tüzüğünün “Disiplin cezaları ve gerekli kılan haller” başlıklı 76. maddesinin “kesin çıkarma” bendi kapsamında Genel Başkan Meral Akşener’in imzasıyla Merkez Disiplin Kuruluna sevk edildi.

Partinin 3. Olağan Kurultay sürecinde, İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi ve o dönem Merkez Disiplin Kurulu Başkanı olan Ethem Baykal ile Kurucular Kurulu Üyesi İsmet Koçak’ın aralarında bulunduğu bir grup, “partinin kurucu iradesinden uzaklaşıldığı” gerekçesiyle muhalif hareket başlatmıştı.

İYİ Parti Sözcüsü ve Medya İlişkileri Başkanı Kürşad Zorlu bugün yaptığı açıklamada, GİK’le birlikte eş zamanlı olarak Merkez Disiplin Kurulu’nun da toplandığını aktararak “Bazı disiplin süreçlerine ilişkin kararlar alınmasını bekliyoruz” demişti.

‘Karar hükümsüzdür’

Disipline sevk edilen isimler arasında yer alan Ethem Baykal 10Haber’e konuştu. Baykal, Seviye alçakla çukur arasında inip çıkıyor. Fednokrat bir yapının verdiği kararlar hükümsüzdür. Genel Başkanın FETÖ’den Cumhuriyet Savcısında dosyası varsa bu şüphe ortadan kalkmadan yapılan siyaset şaibeli siyasettir” dedi.

İYİ Parti lideri Akşener hakkında başlatılan soruşturmanın eskiye dayandığını ve bunu neden şimdi dillendirdiğini sorduğumuz Baykal, “Bunu sorumuz üzerine daha sonra yazılı olarak açıklayacağım” dedi.

Parti içi muhalefet harekete geçti: Akşener'in karşısına aday çıkıyorParti içi muhalefet harekete geçti: Akşener’in karşısına aday çıkıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.