İYİ Parti’de ‘İttifak yoksa yokuz’ istifaları

İYİ Parti'nin yerel seçimlerde her ilde kendi adaylarıyla girme kararı partide yaprak dökümüne neden oldu. İYİ Parti'nin önemli isimlerinden Durmuş Yılmaz ve Bahadır Erdem istifa ettiklerini açıkladı.

Siyaset 10 Kasım 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

İYİ Parti’de yaprak dökümü yaşanıyor. Partinin önemli isimleri Bahadır Erdem ve Durmuş Yılmaz istifa ettiklerini açıkladı. İlk istifasını açıklayan Durmuş Yılmaz oldu. Yılmaz sosyal medya hesabından “İYİ Parti üyeliğimi sonlandırdım” diye yazdı.
İstifa sonrası aradığımız Durmuş Yılmaz “İYİ Parti beklentilerimi karşılamadı. Gidişattan memnun değilim, o yüzden istifa ettim” dedi.


Durmuş Yılmaz’ın ardından Meral Akşener’e yakın isimlerden Bahadır Erdem de partiden istifa ettiğini açıkladı. Erdem istifa gerekçesiyle ilgili “2024 yerel seçimlerinde aday çıkarma kapsamına tüm illerin alınması ısrarı maalesef İstanbul ve Ankara’nın muhalefette kalmasını riske atmakta ve son dönemde Anayasa hususunda bilinçli olarak yaratılan büyük devlet krizini de göz önüne bulundurduğumuzda hukuk tanımaz AKP rejimi için yeni fırsatlar doğurmaktadır.
Bu çerçevede, İYİ Parti’ye katıldığım günden bu yana hedefi yirmi bir yıldır devam eden bu iktidarı değiştirmek olan, ülkemizde yeniden demokrasi ve hukuk devletinin sağlanmasını amaçlayan bir siyasetçi, bir hoca ve bir hukukçu olarak mevcut kazanımların riske atılmasını kabul etmem mümkün değildir. İfade etmek isterim ki bütün olanlara rağmen dürüstlüğün, şeffaflığın, vatan ve millet sevgisinin hala siyasette geçer akçe olduğuna ve olması gerektiğine inancımı sürdürmekteyim. Tüm bu anlattıklarım doğrultusunda İYİ Parti’mizden bugün itibariyle istifa ediyor ve ayrılıyorum” dedi.

Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu İYİ Parti'den istifa ettiEskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu İYİ Parti’den istifa etti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.