İYİ Parti’den ‘delege usulsüzlüğü’ iddialarına yanıt: Haksız ithamlar…

Kurultaya giden İYİ Parti'de organizasyon komitesi tarafından yapılan açıklamada delege listelerinde usulsüzlük iddiaları reddedildi.

Siyaset 26 Nisan 2024
İYİ Parti

31 Mart yerel seçimlerinde beklediğini bulamayan İYİ Parti 27 Nisan’da olağanüstü kongreye gidiyor. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin ‘bırakma’ dediği Meral Akşener’in aday olmayacağını duyurmasının ardından liderliğe Koray Aydın, Müsavat Dervişoğlu ve Tolga Akalın talip oldu. Kongre tarihi yaklaştıkça tartışmalar da artıyor.

Kongrede Akalın’ı destekleyecek olan İYİ Partili Rıdvan Uz, 27 Nisan’da oy kullanacak delege listesinde usulsüzlük tespit ettiklerini iddia etmişti. Uz bunun arkasında arkasında ‘iktidar’ ve ‘Meral Akşener’e gitme diyerek zora sokanlar’ olduğunu öne sürmüştü.

Bugün bu iddiaya İYİ Parti Kurultay Organizasyon Komitesi’nden yanıt geldi.

16 delegenin bilgilerinde sehven hata yapıldığı ancak bunun düzeltildiği belirtilen açıklamada ”Hiçbir dış güç İYİ Parti’ye siyaseten rol dağıtamamıştır; dağıtamaz” denildi.

‘Mesnetsiz iddialar…’

Açıklamanın son kısmı şöyle: Ne yazık ki usulünce askıya çıkıp kesinleştirilen delege listeleri ile kongre davetlilerinin açıklanan gerekçelerle sınırlı tutulması hususları basında ve sosyal medyada çarpıtılarak konu başka mecralara çekilmiştir. Öyle ki kongre sürecimize dışarıdan müdahale olduğu gibi haksız ve mesnetsiz ithamlar gündeme getirilmektedir. İYİ Parti bugüne kadar hiçbir makam, merci, kurum veya kuruluşun vesayetine veya müdahalesine müsaade etmemiştir, etmez. Mesnetsiz iddia ve ithamlar demokrasiyi en üst düzeyde işletme prensibimize gölge düşürememiştir, düşüremez. İktidar yolculuğumuzu, ülkemizi en iyi şekilde yönetme hedefimizi kimse engelleyememiştir; engelleyemez. Hiçbir dış güç İYİ Parti’ye siyaseten rol dağıtamamıştır; dağıtamaz. Aksi iddia ve ithamlar, kongrede oy kullanmak suretiyle partimizin geleceğine dair karar verecek olan kıymetli delegelerimizi, genel başkan adaylarımızı ve kuruluşumuzdan itibaren siyasi mücadelemizde yer alan her bir İYİ Parti neferini zan altında bırakmaktadır. Kamuoyunun bilgisine sunar, demokrasinin temel prensiplerine uygun bir yarış sürdüren bütün adaylarımıza başarılar dileriz.”

Birol Aydemir İYİ Parti'den istifa ettiBirol Aydemir İYİ Parti’den istifa etti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.