İyi Parti’ye silahlı saldırı sonrası Akşener sert konuştu: Korkmuyorum Recep Bey

İyi Parti İstanbul İl Başkanlığı'na dün sabah saatlerinde iki mermi isabet etti. İyi Parti lideri Meral Akşener, saldırının siyasi olduğunu söyledi, 'Korkmuyorum Recep Bey' dedi. Polis, mermilerin yakındaki bir inşaattaki hırsızlığı önlemek için güvenlikçiler tarafından ateşlendiğini açıkladı.

Siyaset 1 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

İstanbul, Zeytinburnu’nda bulunan İyi Parti İl Başkanlığı’na dün sabah saatlerinde silahlı saldırı düzenlendi. Saldırganın silahından çıkan iki kurşun parti binasının camlarına isabet etti.

İlk kurşun giriş kattaki kafeteryanın camından içeri girip sandalyeye saplandı. İkinci kurşunun ise üçüncü kattaki konferans salonuna isabet ettiği, camın patladığı ancak kurşunun içeriye girmediği saptandı. Parti binasındakilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis geldi.

Polis, olaydan saatler sonra olayın yakındaki bir inşaatta yaşanan hırsızlık sonrası inşaatın bekçisinin hırsızları kovalarken silahını ateşlemesi yüzünden yaşandığını, tabancayı ateşleyen inşaat bekçisinin göz altına alındığını açıkladı.

Ancak elbette seçime kısa bir süre kala bir siyasi partinin İstanbul il başkanlığına kurşun isabet etmesi siyaseti de dalgalandırdı. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, saldırı sonrası partisinin İstanbul İl Başkanlığı binasına, oğlunun aracıyla korumaları olmadan gitti.

İYİ Parti il binasının camındaki kurşun izi…

Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün kendisine yönelik söylediği sözleri hatırlatarak, “Aziz milletim bu ucube sistemin devamı halinde bugün bize yarın size. Meral Akşener’i korkutacak adam daha anasından doğmadı. Korkmuyorum Recep Bey” dedi.

Erdoğan, önceki gün katıldığı canlı yayında kendisini eleştiren Akşener’i hedef alarak “Bizim adımıza dikkat et. Benim adım Tayyip, soyadım da Erdoğan. Erdoğan’a da dikkat et, Tayyip ismine de dikkat et. Konuştuğun zaman buna göre konuş. Beni, kendinle de uğraştırma” demişti.

Akşener ise Erdoğan’ın sözlerine “Sayın Erdoğan’ın beni ilk tehdit edişi değil. Ben bunlara pabuç bırakmam. Adresim belli, partimin adresi belli. Demirden korksak trene binmezdik. Çantam elimde, benim için Silivri soğuk değil” yanıtını vermişti.

İYİ Parti il binasına saldırıda, bir kurşun kafeterya bölümündeki koltuğa isabet etti.

 

Çay polemiğine ‘Melisa’ eklendi

Akşener, kurşunlanan il binası önünde şu açıklamayı yaptı:

“Sana cumhurbaşkanı demem lazım ama cumhurbaşkanı böyle konuşmaz. Recep Bey’in tehdidi üzerine partimiz 1. kattan ve 3. kattan kurşunlanmıştır. ‘Sen bu işleri yanlış yapıyorsun bayan’ dendi evim basıldı. Bu defa da beni kendinle uğraştırma denildi. Bugün de partimizin İstanbul İl Başkanlığı 2 yerden kurşunlandı. Türkiye bir kabile devleti olamaz. Bu ucube sistem üzerinden yönetilemez. Siyasi partilerin seçime 1,5 ay kala korkutulmaya çalışılması kabul edilemez. Biz korkmayız. Bu seçmene yapılan büyük bir hakarettir. Aziz milletim bu ucube sistemin devamı halinde bugün bize yarın size. Meral Akşener’i korkutacak adam daha anasından doğmadı. Korkmuyorum Recep Bey.

Kadınlar size sesleniyorum; bir erkek siyasetçiye yapılamayan her türlü hakaret, pislik, iğrençlik bana yapıldı, kadın olduğum için! Siyasette var olan bir kadına bunlar yapılabiliyorsa sizin çocuklarınıza, kızlarınıza neler yapılmıyor hep birlikte görüyoruz. Bu zulmün, pisliğin, iğrençliğin bitmesini istiyorsanız değerli kadınlar 14 Mayıs’ta oylarınızı Millet İttifakı’nda yana kullanacaksınız.

Recep Bey sana sesleniyorum, devri iktidarında yaşamadığım şey kalmadı ama bu günler geçecek, 15 Mayıs sabahı inşallah bir güneş doğacak. Sinirin çok bozulmuş, 1,5 ay kaldı, gideceğini yeni anladın, etrafındaki yalaka tayfasına bağırmak yerine bize bağırmayı tercih ediyorsun, bundan kaçış yok, benim tavsiyen papatya çayı içmendir. Bunun yanına Melisa çayını da ekle.”

Böylece siyasetteki çay polemiğine Melisa çayı da eklenmiş oldu. Melisa çayının ise sinirsel kökenli çarpıntılarda, hafif depresyon, sıkıntı ve streste rahatlatıcı rol oynadığı belirtiliyor.

Meral Akşener üç gazeteciyi arayıp olaylı toplantıda olanları anlattı ama Akşener’in anlatımlarına itirazlar var

Siyasi partilerden İYİ Parti ve Akşener’e destek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Az önce Sayın Meral Akşener ile görüştüm. Meral Hanım güçlü bir liderdir, Asena’dır, böyle korkutamazsınız. Faillerin derhal yakalanmasını ve yargı önüne çıkarılmasını bekliyorum” ifadelerine yer verdi.

Kılıçdaroğlu ayrıca saat 17.30 sıralarında İyi Parti İl Başkanlığı’na geldi. Kılıçdaroğlu’nu Akşener ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu kapıda karşıladı.

Kılıçdaroğlu, çıkışta basın mensuplarına açıklamalarda bulundu, şöyle dedi:

“Siyasette kullanılan tehdit dilinin hangi sonuçlar doğurduğunu hep beraber görüyoruz. Özellikle devleti yöneten kişinin kullandığı dile özen göstermesi lazım. Tehditle, şantajla siyaset yapılmaz. Hele hele Sayın Akşener’e karşı hiç yapılmaz. Sayın Akşener, siyasette deneyimli, birikimli, hiçbir şantaja boyun eğmeyecek bir liderdir. Dolayısıyla kendisine, parti arkadaşlarına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ayrıca polisimize silahı kullanan, atışı yapan kişi yakalandığı için polis teşkilatımıza da yürekten teşekkür ederim.”

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu kurşunlanan İYİ Parti İl Başkanlığı’nda…

Millet İttifakı’nı oluşturan partilerin liderleri de saldırıyı kınadı. Liderler şu mesajları paylaştı:

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu: İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’na gerçekleştirilen menfur saldırıyı kınıyor, İYİ Parti camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyor; faillerin hukuk önünde hesap vermelerini temenni ediyorum. Öfke, şiddet ve nefret siyaseti kaybedecek; umut, huzur ve güven hakim olacak.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: İYİ Parti’ye ve Sayın Meral Akşener’e geçmiş olsun temennilerimi iletiyorum. Saldırının sorumluları derhal bulunup cezalandırılmalıdır. Ülkemizin şiddetten arındırılması için mücadeleye kararlılıkla devam edeceğiz

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal: Anadolu’da imam ve cemaat ile ilgili veciz bir ifade vardır! Bu ülkenin, daha doğrusu sadece kendisine oy veren kitlelerin Cumhurbaşkanı olan Erdoğan tehdit ederse, bir meczup da çıkıp kurşun sıkar! Biz sadece yolsuzluk ve hukuksuzlukla değil sorumsuzlukla da mücadele ediyoruz. Geçmiş olsun.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise kurşunlanan il binasında Akşener’i ziyaret etti. Davutoğlu, “Erdoğan’ı bir kez daha uyarıyorum, çıkın ve İYİ Parti’ye yönelik saldırıyı açıkça kınayın, failleri kimse bulun” dedi.

AK Parti İstanbul İl Başkanı’ndan ziyaret

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de silahlı saldırıya uğrayan İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Meral Akşener’e “geçmiş olsun” dileklerini ilettiği belirten Kabaktepe, şunları söyledi:

“Şiddetli bir şekilde kınadığımızı ifade etmek istiyoruz. Amasız ve fakatsız bu ve benzeri terör, şiddet hadiselerinin karşısında durmaya devam etmemiz lazım, devam edeceğiz. Bugün İYİ Partimize İstanbul’da gerçekleştirilen bu terör saldırısı, hain saldırı hakikaten en derin şekilde bizi üzdü. ‘Üzüldük’ kelimesiyle ifade etmek yetersiz kalıyor. Hem demokrasimize hem birliğimize hem kardeşliğimize hem siyasi hayatımızın, demokrasi hayatımızın varlığı ve göstergesi olan partilerimize bu ve benzeri saldırıları en şiddetli şekilde kınıyoruz. Dolayısıyla bunu kınamanın ötesinde hem davranışlarımızla hem sözlerimizle göstermeye devam edeceğiz.”

Erdoğan, Bahçeli ve Erbakan’dan mesaj yok

İyi Parti’ye yönelik silahlı saldırının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Yeniden Refah Partisi Genel başkanı Fatih Erbakan açıklama yapmadı.

Erdoğan, Bahçeli ve Erbakan ile birlikte Nurdağı’nda Gaziantep-Kilis Afet Konutları Temel Atma Töreni’ne katıldı. Törende, sırayla konuşma yapan Erdoğan, Bahçeli ve Erbakan’ın burada da saldırıyı kınamaması dikkat çekti.

Ancak, Fatih Erbakan bu törenin ardından dün akşam saat 5 sıralarında sosyal medya hesabından “İyi Parti İstanbul İl Başkanlığı’na düzenlenen çirkin saldırıyı şiddetle kınıyor, İyi Parti ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” paylaşımını yaptı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’na yönelik silahlı saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Saldırıyı lanetlediklerini belirten Çelik, ” İYİ Parti’ye geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Siyaset kurumuna dönük her türlü taciz ve saldırının karşısındayız. Hiçbir provokasyon ve saldırı amacına ulaşamaz” dedi.

Açıklamasında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i hedef alan Çelik, sosyal medyada “Siyaset kurumunun bu saldırılara karşı kararlı ve sağduyulu bir duruş göstermesi önemlidir. Buna karşın Sn. Akşener’in bu saldırıdan sonra Sn. Cumhurbaşkanımızı suçlayan açıklaması ise sorumsuz ve provokotif bir yaklaşımdır” paylaşımını yaptı.

Çelik, “Sn. Akşener’in Sn. Cumhurbaşkanımıza dönük kullandığı yakışıksız ve provokatif dili kınıyoruz” dedi.

‘Bu sorumsuz tavrı reddediyor ve kınıyoruz’

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise, İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığına yapılan silahlı saldırıyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Kalın, “Olay daha aydınlanmadan Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef göstermek bir başka provokasyondur. Bu sorumsuz tavrı reddediyor ve kınıyoruz” dedi.

Kalın, Twitter paylaşımında şunları yazdı:

“İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığına yapılan silahlı saldırıyı şiddetle kınıyor, geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Olay araştırılıyor. Failler bulunacak ve adalete teslim edilecektir.

Olay daha aydınlanmadan Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef göstermek ise bir başka provokasyondur. Bu sorumsuz tavrı reddediyor ve kınıyoruz.”

Emniyet: Hıırsız kovalaması

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, İyi Parti İl Başkanlığı’na kurşun isabet etmesinin ardından özel ekip kurduğunu açıkladı.

Oluşturulan ekip, kafeteryanın cam bölmesinden girerek koltuğa saplanan kurşunun, yolun karşısından ateşlenen bir silahtan çıktığını tespit etti. Çevredeki güvenlik kameralarını detaylı şekilde inceleyen ekipler, M.E. isimli inşaat bekçisinin, görevli olduğu noktada hırsızlık girişimini önlemek amacıyla ruhsatlı silahını ateşlediğini ve hırsızların parti binası istikametine kaçması nedeniyle isabetin tesadüfi olarak yaşandığı öne sürdü. Olayla ilgili inşaat bekçisi olduğu öğrenilen M.E gözaltına alındı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.