CHP’den İYİ Parti’ye ‘yolun açık olsun’, İmamoğlu’na yüzde 25 hatırlatması

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, İYİ Parti’nin yerel seçimlere ittifaksız gireceklerine dair açıklaması için “Bize de ona 'yolunuz açık olsun' demek düşer” dedi. ‘Kazanmak için ittifak şart’ diyen İmamoğlu’na ise ‘yüzde 25 ile alınıyor’ diye cevap verdi.

Siyaset 12 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, dün partisinin genel merkezinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Konuşmasında ekonomiden eğitime kadar birçok başlıkta gündem maddelerine değinen Öztrak, 6 Şubat depremlerinde yıkımı yaşayan 11 ilde iktidarın verdiği sözleri tutmadığını ve bu yüzden deprem bölgesinde eğitimin aksak başladığını söyledi.

‘Yıkılanın yarısı kadar bile okul yapılmadı’

Öztrak, “Bölgede ciddi barınma sorunları var. Ama saray sorunu çözmenin değil, ihale dağıtmanın peşinde. TOKİ’nin sitesinde toplam tutarı 203 milyar liraya ulaşan 108 bin konutluk ihalenin bilgileri yer alıyor. Basına yansıyan bilgilere göreyse 200 bin konutun inşaatına başlanmış. Buna karşın, Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın Deprem Raporunda, bölgede “acil yıkılacak, yıkık veya ağır hasarlı” konut sayısının 518 bin olduğu söyleniyor. Yani yapımına başlanan, yıkılanın yarısı bile değil. Erdoğan, “Bir yıl içinde, altyapısıyla, sosyal ve ticari birimleriyle 319 bin konut, toplamda da 650 bin konut inşa etme” sözü vermişti, Fos çıktı” dedi.

‘Millet Ak Parti’li belediyelerden bıktı’ iddiası

Öztrak, son yerel seçimlerde büyük bir başarı kazandıklarını belirterek, “Ankara, Adana, Antalya, İstanbul ve Mersin başta olmak üzere CHP’li başkanlar tarafından yönetilen belediyelerde sosyal demokrat belediyeciliğin en güzel örneklerini verdik. AK Parti’li belediye başkanlarının yönettiği illerde ise vatandaş ‘illallah’ dedi. Buralarda yapılan hizmetin ne olduğunu yaşayanlar biliyor. Lafla, konuşmakla bu iş olmuyor. Pandemide, afetlerde bu belediyeler ne yaptı? Bunların millete hizmet etme derdi yok. Milletimiz yerel seçimlerde buralarda en güzel kararı verecektir. Bunlarla daha fazla gidilmez. Biz diyoruz ki ‘kaynaklarını yandaşları için değil, hemşehrileri için kullanan bir belediye, çağdaş bir yerel yönetim, her vatandaşın hakkıdır.’ Bu seçimde tüm büyükşehir belediyelerini kazanmayı hedefliyoruz. Bunu başarmak için yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı MYK’mızda gözden geçiriyoruz” ifadelerini kullandı.

‘İşbirliklerine kapalı olmadığımızı söylemiştik’

Basın toplantısının son bölümünde soru-cevap bölümüne geçildi. Öztrak, İYİ Parti’nin seçime ayrı gireceğini bildirmesinin ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da “Kazanmak için ittifak şart” dediğinin hatırlatılmasıyla birlikte “Yeni bir yol açılabilir mi? Yoksa tamamen ipler koptu mu?” şeklinde gelen soru üzerine şöyle dedi:

“Geçen hafta durduğumuz yeri söyledim. Şehirlerde yapılacak işbirliklerine kapalı olmadığımızı da ifade ettim. Bizim dışımızdaki bir parti ‘Ben kendi adaylarımı göstereceğim’ diyorsa bize de ona ‘yolunuz açık olsun’ demek düşer. Bu arada şunu söyleyeyim. Belediye seçimleri tek turlu seçimlerdir. Belediye seçimlerinin bundan önce örneklerini gördüğünüz gibi yüzde 25’le alındığını da unutmamak gerekir.”

Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş iddiasını DEVA Partisi doğruladıAkşener’in İmamoğlu ve Yavaş iddiasını DEVA Partisi doğruladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.