İddia: İYİ Parti’nin 60 il başkanı CHP’ye ‘şartlı evet’ dedi, ilçeler ‘mutabakat ofisi’nde paylaşıldı

CHP lideri Özgür Özel önceki gün İYİ Parti lideri Meral Akşener’i ziyaret edip “iş birliği” önermişti. İYİ Parti’nin bugün karar açıklaması beklenirken dün 81 il başkanına görüş soruldu. İki partinin ortak ofis tuttuğu iddiası da gündeme geldi.

Siyaset 4 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Siyasetin gündeminde Cumhuriyet Halk Partisi’nin İYİ Parti’ye yaptığı “iş birliği” teklifi var.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel iki partinin yerel seçimlerde özellikle Ankara ve İstanbul gibi büyükşehirlerde işbirliği yapmasını görüşmek üzere geçen hafta İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’le bir araya gelmişti.

Görüşmenin ardından iki genel başkan ortak basın açıklaması yapmıştı. Özel “ittifak” kelimesinin çok yorulduğunu, yerel seçimde “iş birliği” için yeni bir değerlendirme yapıp yapmayacaklarını Akşener ile ele aldıklarını söylemişti. Akşener ise “Hiç değilse bazı yerlerde iş birliği yapabilir miyiz” sorusunu Genel İdare Kurulu’muza (GİK) soracağız” demişti.

İYİ Parti Genel İdare Kurulu(GİK) bugün günü toplanacak. İYİ Parti daha önce 81 ilde seçimlere tek başına girme kararı almış, Akşener kararın ardından grup toplantılarında isim vermeden sık sık CHP’ye yüklenmişti.

Akşener’in yardımcısından İmamoğlu’na hayır, Yavaş’a evetAkşener’in yardımcısından İmamoğlu’na hayır, Yavaş’a evet

81 il başkanına kararı soruldu

İYİ Parti GİK toplantısı öncesi dün 81 il başkanıyla internet ortamı Zoom’da toplantı yapıldı.

Gazeteci İsmail Saymaz’ın aktardığına göre İYİ Partili başkanlardan 60’ı “Şartlarımız kabul edilirse CHP ile işbirliği yapalım” derken 21’i karşı çıktı. İstanbul’da 35 ilçe başkanından 22’si iş birliği dedi, 13’ü karşı çıktı. Ankara’da ise sonuç 25’te 21 “Evet.”

‘Mutabakat ofisinde ilçeler paylaşıldı’ iddiası

Öte yandan CHP ile İYİ Parti’nin ortak ofis tuttuğu iddiası  ortaya atıldı.

Medyascope yazarı Gürkan Çakıroğlu “İYİ Parti şemsiye mi olacak?” başlıklı dünkü yazısında 16 Kasım 2023 günü saat 17:00 civarında CHP’den Selin Sayek Böke yönetiminde bir ekiple İYİ Parti’den Ayfer Yılmaz yönetiminde bir ekip arasında ve yine aynı yerde saat 20:00 sularında İstanbul’dan gelen Ekrem İmamoğlu’nun A Takımıyla İYİ Parti arasında Ankara Marriott Otel’de toplantı yapıldığını iddia etti.

Görüşmeler sonucunda İYİ Parti’nin İstanbul-Ankara’da CHP’yi desteklemesine karşılık adı geçen illerde bazı ilçeleri İYİ Parti’ye bırakan bir mutabakata varıldığı, hatta bunun için Ankara Turan Güneş bulvarında müşterek ofis tutulduğu öne sürüldü.

Özgür Özel, yerel seçim rotasını açıkladı: İttifak yok işbirliği varÖzgür Özel, yerel seçim rotasını açıkladı: İttifak yok işbirliği var

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.