Kaftancıoğlu ‘para sayma’ haberlerini yalanladı

CHP binasındaki para sayma görüntüleri sonrası soruşturma başlatılmıştı. Ancak eski CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu'nun yakın çevresine söylediğini iddia edilen bazı cümleler haber oldu ve Kaftancıoğlu da bunu yalanladı.

Siyaset 18 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Canan Kaftancıoğlu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı bazı sosyal medya hesaplarında “Fatih Keleş’in CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda para destelerini sayarken çekilen görüntüleri ortaya çıktı” paylaşımlarıyla ve bir çantadan çıkarılan para destelerinin sayıldığı video görüntüleriyle ilgili olarak maddi gerçeğin ortaya çıkarılması, suç ve suç unsuru bulunup bulunmadığının tespiti için resen soruşturma başlatmıştı. Ayrıntılı haberimizi okumak için bu linke tıklayabilirsiniz.

Soruşturmada eski CHP İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas, eski İl Başkan Danışmanı Can Poyraz ve İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş’in bilgilerine başvurulmak üzere ifadeye çağrıldı ve onlar da adliyeye gidip ifade verdi. Bunun ardından CHP İstanbul Milletvekili Turan Taşkın Özer ‘tanık’ sıfatıyla, videoda görüldüğü belirtilen Tuncay Yılmaz ise ‘şüpheli’ sıfatıyla savcılığa çağırıldı. Tuncay Yılmaz, adliyeden ayrılırken herhangi bir açıklama yapmadı.

Bu gelişmeler yaşanırken Yeni Şafak Gazetesi eski CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun “Görüntülerde kimin ortağı, genel müdürü varsa paranın kaynağını ona sorsunlar” dediğini yazdı. Erdal Kılıç imzalı haberde “Kaftancıoğlu’nun yakın çevresine “Para, alım satım, ihalelerle işim olmaz. O görüntülerde benim ortağım ya da genel müdürüm de yok. Kimin orada ortağı, müdürü varsa ona sorsunlar. Paranın adresini en iyi onlar bilir” dediği öğrenildi” dendi.

Kaftancıoğlu da bu haberin ardından açıklama yaptı ve “Bazı yayın kuruluşlarında önceki dönem CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun söylediği iddia edilen ifadeler yayınlanmıştır. Söz konusu ifadeler ve haberler gerçek dışıdır. Yalan haberleri yapan ve yayanlarla ilgili yasal süreç başlatılacaktır” dedi.

Para sayma soruşturmasında iki kişi daha ifadeye çağrıldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.