Murat Kurum’dan teknopark ziyareti: İBB olarak destek olacağız

AK Parti'nin İBB adayı Murat Kurum, seçim çalışmalarına devam ediyor. İTÜ Teknopark Teknoloji Transfer Ofisi'ni ziyaret eden Kurum “1 Nisan itibarıyla teknoparklara İBB olarak destek olacağız, tüm teknoparklarda ortaklığımızı göreceksiniz” dedi.

Siyaset 8 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

31 Mart’taki yerel seçimlere az bir süre belediye başkan adayları saha çalışmalarına hız verdi. AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum bu kapsamda İTÜ Teknopark Teknoloji Transfer Ofisi’ni ziyaret etti.

Teknoparkta geliştirilen çalışmalarla ilgili bilgi alan Kurum, ziyareti sonrası yaptığı açıklamada “Bugün 1773 İTÜ Teknopark’tayız. Gerçekten içeriye girdiğinizde gençlerimizin o teknolojik çalışmalarını hocalarımızla birlikte oluşturdukları takımları gördüğümüzde gurur duyacağınız bir ortam var. Denizin üstündeki kurtarma ekipmanından, insansız hava araçlarına, otonom araçlara, elektrikli Formula 1 aracından, enkazda arama kurtarma yapacak robotlara kadar birçok teknolojinin İTÜ’de hocalarımız ve öğrencilerimiz tarafından geliştirildiğine şahitlik ettik. Üniversitelerimizle işbirliği içerisinde teknoparklarımızda yapacağımız çalışmalarla birlikte, bu teknolojiyi Türkiye’de üreten, bu takımlarımızda birlikte seri üretime geçmiş istihdamı artıran, ekonomiye, İstanbul’a katkı sunan işler olsun istiyoruz” dedi.

'Murat Kurum kardeşiniz bakarız değil, yaparız diyecek'‘Murat Kurum kardeşiniz bakarız değil, yaparız diyecek’

Tüm teknoparklarda bizim ortaklığımızı göreceksiniz

İBB olarak teknoparklara destek olacaklarının altını çizen Kurum, “1 Nisan itibarıyla teknoparklara İBB olarak destek olacağız. Buradaki gençlerimizin geliştirmiş olduğu bu ürünlerimize, hem maddi hem de manevi destekler sağlayacağız. Teknoparkların ortağı olacağız. İBB olarak tüm teknoparklarda bizim ortaklığımızı göreceksiniz. Çocuklarımızın orada ürünleri geliştirebilmesi adına her türlü desteği verdiğimizi göreceksiniz” diye konuştu.

Kurum, gençlerin atacağı adımlarda İBB olarak her zaman destekçileri olacağını vurguladı. Paylaşımlı ofisler ve yeni iş kurmak isteyen gençlere sermaye desteği verileceğini ifade eden Kurum, “Sizlerin bu işleri yapabilmeniz için biz de 1 Nisan’dan sonra, 39 ilçemizde 100 bin gencimize paylaşımlı ofis açabilecekleri, paylaşımlı ofislerimizi kuracağız. Burada yine 100 bin gencimize 100 bin TL sermaye desteği vereceğiz. Kendi işinizi kurabilecek, kendi işinizi yapabileceksiniz” dedi.

Murat Kurum: Yarı zamanlı belediye başkanının yaptığı kreşlerden daha büyükMurat Kurum: Yarı zamanlı belediye başkanının yaptığı kreşlerden daha büyük

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.