Kaftancıoğlu’ndan ‘Öcalan serbest bırakılacak’ sözlerine yanıt: Osman Öcalan’ı televizyona çıkaran kimdi?

Seçimin ardından ilk kez gazetecilere konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu, iktidar kanadından gelen 'Öcalan'ı serbest bırakacaklar' iddialarına tepki gösterdi. Kaftancıoğlu, "Osman Öcalan'ı televizyona çıkaran kimdi?" diye sordu.

Siyaset 19 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Türkiye’nin kilitlendiği 14 Mayıs seçimlerinde adayların hiçbiri yüzde 50’yi geçemedi ve seçim ikinci tura kaldı. 28 Mayıs’ta gerçekleşecek ikinci seçimde rekabet Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Cumhur İttifakı’nın adayı Recep Tayyip Erdoğan arasında olacak. Seçim gecesi sadece Kılıçdaroğlu’nun yaptığı kısa konuşmanın ardından süren sessizlik dün CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun FOX TV’ye konuk olmasıyla bozuldu. Bu konuşmanın ardından kurmaylarıyla yoğun toplantılar gerçekleştiren Kılıçdaroğlu da öğlen saat 12.00’de kameraların karşısına geçti, sert mesajlar verdi.

Kaftancıoğlu ise canlı yayında sorulara verdiği yanıtta, Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı olursa terör örgütü PKK’nın lideri Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılacağına dair iktidar kanadından gelen iddialara yanıt verdi. “‘Öcalan’ı serbest bırakacaklar’ diye kara propaganda yaptılar. Osman Öcalan’ı televizyona çıkaran kimdi? Abdullah Öcalan terör örgütünün kurucusudur. Kesinleşmiş bir cezası var mıdır, vardır. Şu an cezasını çekiyor mudur? Çekiyordur. Kemal Kılıçdaroğlu’nun serbest bırakma yetkisi yoktur, yapmaz da. Osman Öcalan’ı televizyona çıkaran kimdi? Onların iktidarda kalabilmek için yaptıklarını, biz kazanmak için yapmayacağız” dedi.

Yeni Şafak Gazetesi PKK’nın kurucularından Duran Kalkan’ın seçimlere dair açıklamasını haberleştirmişti, Kaftancıoğlu buna da tepki gösterdi ve “Kaybedecek bir şeyimiz yok, daha keskin bir dil kullanacağız evet. Bu seçimde dün izlediğim için söylüyorum; Yeni Şafak’ta PKK’nın üst düzey yöneticisi Duran Kalkan’ı yayınlanıyor, terör örgütü propagandası yapıyor, sonra ‘CHP teröristlerle işbirliği yapıyor!’ deniliyor. ‘Hadi oradan’ derler adama” diye konuştu.

Muhalefette hareketlilik: 6'lı Masa toplandı, belediye başkanları ve vekillere görev yazıldıMuhalefette hareketlilik: 6’lı Masa toplandı, belediye başkanları ve vekillere görev yazıldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.