Erdoğan ile Özel arasında ‘seçime kadar gizlenin’ atışması

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Seçim geçene kadar sahte olun, gerçek yüzünüzü saklayın' diyor. Kim bu? CHP'nin genel başkanı. Akla bakar mısınız?” dedi. CHP lideri Özel’den “Takiye senin işin” yanıtı geldi.

Siyaset 3 Mart 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin Turgut Özal Spor Salonu önünde 2 Mart 2024 Cumartesi günü düzenlediği Antalya mitinginde vatandaşlara hitap etti.

Erdoğan mitingdeki konuşmasında CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i “riyakarlıkla” suçlayarak şunları söyledi:

“Geçtiğimiz günlerde CHP’nin yeni genel başkanı, parti teşkilatının yöneticilerine seçim dönemine özel öğütler veriyor. Ne diyor? ‘Gerçek niyetinizi saklayın’, konuşmayın ki tepki almayın, polemiğe girmeyin ki zararlı çıkmayalım, susun ki yüreğinizdekilerden vatandaş haberdar olmasın.’ diyor. Yani ‘şu seçim geçene kadar sahte olun, gerçek yüzünüzü saklayın, milleti kandırın’ diyor. Kim bu? CHP’nin genel başkanı. Akla bakar mısınız? Parti yöneticilerine, ‘millete saygılı olun’ demiyor da ‘riyakarlık yaparak milleti kandırın’ diyor. Teşkilatlarına ‘dürüst davranın’ demiyor da ‘seçime kadar maskelerinizi takın ve sakın çıkarmayın.’ diyor. Tabii ne yapsalar boş, ne yapsalar beyhude. Hangi maskeyi takarsa taksınlar milletimiz bunların ne olduğunu artık gayet iyi biliyor ama niyetlerini ve taktiklerini kendi ağızlarıyla ikrar etmelerinden açıkçası biz memnuniyet duyduk.”

Erdoğan'dan muhalefetin ekonomik vaatlerine tepki: Zübük siyasetçi oyunlarıErdoğan’dan muhalefetin ekonomik vaatlerine tepki: Zübük siyasetçi oyunları

Özgür Özel’den Erdoğan’a yanıt

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise bugün (3 Mart 2024) Tekirdağ tanıtım toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerine yanıt verdi.

Özgür Özel, Erdoğan’a şu sözlerle yanıt verdi:

“Tayyip Erdoğan ‘Özgür Özel partisini topladı’ demiş. Ben demişim ki ‘Seçime kadar gizlenin, riyakarlık yapın, Ak Partililerden oy toplayın.’ Ben bir şey söyleyeceksem Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan yürüyün derim. Ama Tayyip bey ne yapıyor. İzmir’de Tayyip Bey’in adayı bilbordda Ak Parti’nin ampulü yok. Kişi kendinden bilir işi. İzmirlilere ‘aman rozet kullanmayın, benim resmimi bile asmayın belki o zaman şansınız olur diyen riyakar da Recep Tayyip Erdoğan’dan başkası değildir.”

Özgür Özel'den ÇEDES tepkisi: Kubilay'ın kafasını kesenlerin mezarına çocukları götürenlerden fayda gelmezÖzgür Özel’den ÇEDES tepkisi: Kubilay’ın kafasını kesenlerin mezarına çocukları götürenlerden fayda gelmez

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.