Karamollaoğlu son kez kürsüden seslendi, olağanüstü kongre ertelendi

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu son kez partisinin grup toplantısında konuştu ama adaylık yarışına hiç değinmedi. Karamollaoğlu'nun gündeminde Erdoğan, ekonomi ve Gazze vardı. Bundan saatler sonra kongrenin ertelendiği duyuruldu.

Siyaset 26 Haziran 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Genel başkanlığı bırakan Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu Saadet- Gelecek Partisi Grup Toplantısı’nda son kez konuştu. 30 Haziran’da partisinin olağanüstü kongresinde yeni lider seçilecek ve Karamollaoğlu genel merkezin isteğinin Mustafa Arıkan olduğunu duyurmuştu. Ancak ondan hemen önce parti sözcüsü Birol Aydın adaylığını açıklamıştı. Karamollaoğlu bu konudan hiç bahsetmedi. Gündeminde Gazze ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vardı.

İsrail’in Gazze’yi acımasız şekilde bombaladığını belirten Karamollaoğlu dünyanın bugüne kadar böyle bir vahşete şahit olmadığını söyledi. “İkinci Dünya Savaşı’nda bile yapılan katliamların bu boyuta ulaştığını zannetmiyorum. Başta Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Fransa, Almanya olmak üzere bu katliamları görmezden gelmenin ötesinde İsrail’e bu katliamlarını devam ettirebilmek için destek veriyorlar” diyen Karamollaoğlu hedefin Büyük Ortadoğu Projesi olduğunu belirtti.

Erdoğan daha önce Büyük Ortadoğu Projesi’nin eş başkanı olduğunu söylemişti. Bu sözleri hatırlatan Karamollaoğlu “Siz hala Büyük Orta Doğu Projesi’nin eş başkanlığını sürdürüyor musunuz? Çünkü bu projenin asıl adı Büyük İsrail Projesi. Fırat Nehri’nden Nil Nehri’ne kadar bütün toprakları kapsayan bir proje. Bunun cevabını hala Sayın Cumhurbaşkanı vermedi, veremiyor. İsrail’i bu katliamlar başladığında uzun bir süre desteklemeye devam etti. Sonra adım adım geri çekildi. İsrail’i desteklemiyormuş gibi bir hava içerisine girildi ama biz İsrail’i hala bu katliamlara rağmen tanıyoruz. Hala büyükelçimiz var. Bu katliamlara karşı Türkiye’nin takılacağı tavır, doğrudan doğruya İsrail ile olan ilişkileri kesmektir. Bu bizim inancımızın da gereği” dedi.

Şu anda cumhurbaşkanının tek derdinin nasıl bir daha iktidarda kalabilmek olduğunu söyleyen Karamollaoğlu “Bazılarının da iddiası bir dönemi belki yedi yıla çıkaracaklar. Anayasa’da bazı değişiklikler yapılırsa Sayın Cumhurbaşkanı bir yedi yıl daha iktidarda kalacak. Allah’tan kork. İşe gelirken iki dönem, hadi bilemedin üç dönem diyordun. Şimdi 21 yıl sana yetmiyor. Nasıl bir anlayış? Milletin önüne çıkarken insanın yüzü kızarır. 21 sene önce söylediklerini bugün tekrar tekrar dinle lütfen. Modern teknoloji buna imkan veriyor. Kendi sesinden dinle, başkasının sesinden değil. Ne diyordun, şimdi ne diyorsun? Mahvettin yahu. Emeklisini, işçisini, memurunu, manavını, bakkalını tek tek gözden geçirin” diye konuştu.

Ekonominin kötü durumundan bahseden Karamollaoğlu “Ama maalesef Sayın Cumhurbaşkanı’nın ifadeleriyle ‘İtibarı kazanmak için yaptığın harcamalar israf sayılmaz’ Bir devlet adamı bunu nasıl söyler? Onun için de bir dönem daha iktidarda kalmayı arzu ediyor. Artık yüzde 50 yetmiyor, yüzde 40’tan da emin değil. ‘Muhalefettekilere de bir şeyler vererek iktidarda kalabilir miyim?’ diye düşünüyor. Yapamazsın. Ekonomi bir bütün. Üretime dönük bütün harcamalardan vazgeçmek zorundasın” diyerek sözlerini noktaladı.

Bu açıklamadan kısa süre sonra Saadet Partisi 30 Haziran’daki olağanüstü kongreyi erteledi. Yapılan açıklamada ‘görülen lüzum’ üzerine olağanüstü kongrenin ertelendiği ve olağan kongrenin tarihinde yapılacağı duyuruldu.

Saadet Partisi'nde adaylık yarışı: Aydın kendini, Karamollaoğlu Arıkan'ı duyurduSaadet Partisi’nde adaylık yarışı: Aydın kendini, Karamollaoğlu Arıkan’ı duyurdu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.